Autoput ruši šabačka sela

Izvor: Beta OMS, 24.Okt.2019, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autoput ruši šabačka sela

Hiljadu i sto meštana Štitara, mačvanskog sela nadomak Šapca, potpisalo je peticiju kojom se protivi prezentovanoj trasi budućeg autoputa jer ona predvidja rušenje više od 30 domaćinstava u ovom selu. Oni ističu da nisu protiv izgradnje autoputa ali traže da budu saslušani i da se pronadje alternativna trasa.Dragan Terzić, preko čije kuće je nacrtan autoput, rekao je medijima danas u Štitaru da on niko nije pitao meštane niti video teren pre nego što je prezentovan plan."Mi od 4. juna ne spavamo mirno. Radimo, funkcionišemo ali mirnog sna nemamo od kada smo saznali da trasa autoputa treba da predje preko naših domaćinstava, koja su ovde preko stotinu godina. U mojoj kući su trenutno četiri generacije. Neko se usudio, nacrtao, nije došao na teren nijednog momenta, nikad nismo nikog videli. Kad su sve izbušili nama su dostavili. Smatramo da ovaj put ima alternativu da obidje naše domove, da ne cepa selo. Da ne cepa našu ideju o životu i našoj budućnosti. Molimo sve da sednu i da razmisle. Put može da obidje oko sela i da nam se ne diraju kuće", ističe Terzić. Njegov komšija Mileta Marković kaže da žive u neizvesnosti a kao dodatni problem navodi i što će selo biti ...

Nastavak na Beta OMS...






Povezane vesti

Autoput ruši šabačka sela

Izvor: Danas, 24.Okt.2019

Hiljadu i sto meštana Štitara, mačvanskog sela nadomak Šapca, potpisalo je peticiju kojom se protivi prezentovanoj trasi budućeg autoputa jer ona predviđa rušenje više od 30 domaćinstava u ovom selu. Članak Autoput ruši šabačka sela se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta OMS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta OMS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.