Izvor: B92, 11.Okt.2009, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autoput podelio selo na dva dela

Kragujevac -- Žitelji sela Botunje nadomak Kragujevca tvrde da su, zbog izgradnje autoputa Kragujevac-Lapovo, ostali odsečeni od sveta.

Kako ova saobraćajnica selo deli na dva dela, meštani su, kažu, primorani da u centar mesta i do svojih njiva idu zaobilaznim putevima udaljenim nekoliko kilometara, jer, kako tvrde, nadležni nisu ispunili obećanje da će selo povezati izgradnjom nadvožnjaka.

Da bi obavili najosnovnije poslove u centru sela, Botunjci iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaseoka koji se nalazi s druge strane autoputa u izgradnji, prave brojne saobraćajne prekršaje, pretrčavaju prometnu saobraćajnicu i ugrožavaju svoje živote.

Oni tvrde da su od nadležnih dobili obećanje da će uz autoput biti izgrađen makadamski seoski put kao veza do njiva, ali i nadvožnjak koji bi povezao selo.

Međutim, meštani tvrde da obećanja nisu ispunjena.

Nadležni iz mesne zajednice Botunje intervenisali su u Preduzeću za izgradnju grada, ali konkretan odgovor za rešenje ovog problema nisu dobili.

U Preduzeću za izgradnju grada tvrde da će makadamski put biti nasut, ali se zbog isplativosti investicije u pitanje dovodi izgradnja nadvožnjaka.

Izrada projekta za nadvožnjak samo je preduslov za početak radova, jer u tom slučaju treba naći i finansijera za izgradnju nadvožnjaka.

Obezbeđenje adekvatne saobraćajne veze koja će povezati dva zaseoka trebalo bi da bude prioritet jer trenutno stanje na ovom delu puta bukvalno predstavlja "rulet” za vozače i pešake.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.