Autoput koji svira

Izvor: Blic, 26.Okt.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autoput koji svira

U američkom gradu Lankasteru smislili su način na koji će vozačima učiniti da im vožnja bude što prijatnija, pa su napravili put koji svira dok automobili voze po njemu.

Sistem funkcioniše tako da kad vozači idu putem vozeći 88 kilometara na čas, beton na određenim mestima počinje da emituju muziku.

Uređaji su najpre postavljeni u Lankasteru, severno od Los Anđelesa, ali su se ljudi masovno žalili zbog glasne muzike u toku noći.

Pošto su u isto vreme stigli brojni zahtevi oduševljenih vozača da se sistem zadrži, lokalne vlasti su odlučile da pomire dve strane, pa su "put koji svira" izmestili van naseljnih mesta.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.