Mrkonjić: Do kraja godine autoput od Gazele do Horgoša

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2010, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Do kraja godine autoput od "Gazele" do Horgoša

BEŠKA -

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio je danas da će do kraja godine Srbija imati autoput od mosta "Gazela" u Beogradu do Horgoša i Kelebije. Predsednik Upravnog odbora "Puteva Srbije" Zoran Lilić izjavio je danas da bi trebalo podići cenu putarine u Srbiji, da bi to javno preduzeće imalo dovoljno novca za održavanje puteva.

Mrkonjić je rekao, prilikom obilaska radova na severnom kraku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Koridora 10 i mosta kod Beške, sa rukovodstvom preduzeća "Putevi Srbije", da će taj rok biti "možda probijen za mesec - dva" kod izgradnje novog mosta kod Beške.

Čestitke radnicima

On je izjavio novinarima na gradilištu kod Beške da je impresioniran onim što je do sada izgrađeno i čestitao radnicima na trenutnoj dinamici izvođenja radova.

Mrkonjić je kazao da ima manjih tehničkih problema koji se rešavaju u hodu, ističući da severni krak Koridora 10 i most kod Beške predstavljaju trenutno najveće gradilište u Evropi.

Direktor projekta izgradnje mosta Slobodan Mitrović, iz austrijske "Alpine", koja izvodi radove, kazao je da je most već izgrađen oko 70 odsto i da su završeni najteži radovi.

Lilić: Trebalo bi podići cene putarine

Predsednik Upravnog odbora "Puteva Srbije" Zoran Lilić izjavio je danas da bi trebalo podići cenu putarine u Srbiji, da bi to javno preduzeće imalo dovoljno novca za održavanje puteva.

Lilić je rekao novinarima, obilazeći radove na mostu kod Beške, da će "Putevi Srbije" o tome razgovarati sa ministarstvom za infrastrukturu i da, "za sada, neće biti povećanja cena putarine".

"Evro divlja, a putarina je ista. Ministar (Milutin) Mrkonjić nije baš srećan kada treba da podigne cenu putarina, a mi nismo srećni kada imamo manji priliv u budžetu, koji nam je neophodan za održavanje", rekao je Lilić.

On je izrazio očekivanje da će biti postignuto neko prihvatljivo rešenje.

Lilić je kazao da je održavanje puteva u Srbiji trenutno u drugom planu, zbog novih projekata za izgradnju Koridora 10 i da su putevi Srbije već prosledili Vladi "jedan predlog da se tokom narednih godina povećaju sredstva, kako bi se kvalitetno održavali putevi, što nije manje važno od izgradnje Koridora 10".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Most kod Beške po planu

Izvor: RTS, 03.Avg.2010

Do kraja godine Srbija će imati autoput od "Gazele" do Horgoša i Kelebije, rekao ministar Milutin Mrkonjić prilikom obilaska gradilišta na mostu kod Beške. Izgrađeno je 70 odsto mosta, poručiuju izvođači radova...Ministar za infrastrukturu Mlutin Mrkonjić najavio je da će do kraja godine...

Nastavak na RTS...

Autoput do Mađarske do kraja 2010.

Izvor: B92, 03.Avg.2010

Beška -- Ministar za infrastrukturu Mlutin Mrkonjić najavio je da će do kraja godine Srbija imati autoput od mosta "Gazela" u Beogradu do Horgoša i Kelebije... Mrkonjić je, sa rukovodstvom preduzeća "Putevi Srbije", obišao radove na severnom kraku Koridora 10 i mostu kod Beške...Ministar je rekao...

Nastavak na B92...

Koridor 10: Do kraja 2010. autoput do Mađarske

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Avg.2010

BEŠKA - Ministar za infrastrukturu Srbije, Mlutin Mrkonjić, najavio je da će do kraja godine Srbija imati autoput od mosta Gazela u Beogradu do Horgoša i Kelebije. On je, sa rukovodstvom preduzeća Putevi Srbije, obišao radove na severnom kraku Koridora 10 i mostu kod Beške.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Završeno 70 odsto mosta kod Beške

Izvor: Danas, 03.Avg.2010

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio je juče da će do kraja godine Srbija imati autoput od mosta „Gazela“ u Beogradu do Horgoša i Kelebije. Mrkonjić je rekao, prilikom obilaska radova na severnom kraku Koridora 10 i mosta kod Beške, da će novi most kod Beške „možda biti...

Nastavak na Danas...

Mrkonjić: Do kraja godine autoput od "Gazele" do Horgoša

Izvor: Blic, 03.Avg.2010

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio je danas da će do kraja godine Srbija imati autoput od mosta "Gazela" u Beogradu do Horgoša i Kelebije...Mrkonjić je rekao, prilikom obilaska radova na severnom kraku Koridora 10 i mosta kod Beške, sa rukovodstvom preduzeća "Putevi Srbije", da...

Nastavak na Blic...

Mrkonjić: Do kraja godine autoput od "Gazele" do Horgoša

Izvor: Vesti-online.com, 04.Avg.2010, 00:08

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio je danas da će do kraja godine Srbija imati autoput od mosta "Gazela" u Beogradu do Horgoša i Kelebije...Mrkonjić je rekao, prilikom obilaska radova na severnom kraku Koridora 10 i mosta kod Beške, sa rukovodstvom preduzeća "Putevi Srbije", da...

Nastavak na Vesti-online.com...

DO KRAJA GODINE AUTOPUT DO HORGOŠA

Izvor: Kurir, 04.Avg.2010

BEŠKA - Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio je juče da će do kraja godine Srbija imati autoput od mosta Gazela u Beogradu do Horgoša i Kelebije, javlja Tanjug...Mrkonjić je, prilikom obilaska radova na severnom kraku Koridora 10 i mosta kod Beške, sa rukovodstvom preduzeća „Putevi...

Nastavak na Kurir...

Mrkonjić: Koridor 10 je najveće gradilište u Evropi

Izvor: S media, 04.Avg.2010

Ministar za infrastrukturu Mlutin Mrkonjić najavio je da će do kraja godine Srbija imati auto-put od mosta Gazela u Beogradu do Horgoša i Kelebije. Mrkonjić je rekao da će taj rok biti možda probijen za mesec-dva zbog izgradnje novog mosta kod Beške...On je, prilikom obilaska radova na severnom...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.