Ambasador Kine: Kineske investicije u Srbiji će biti veće

Izvor: BKTV News, 20.Nov.2014, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Kine: Kineske investicije u Srbiji će biti veće

Kineski ambasador Li Mančang izjavio je da je Srbija među 16 zemalja srednje i istočne Evrope na prvom mestu po kineskim ulaganjima i najavio da će „biti većih investicija“.

– Najviše radimo u Srbiji. Srbija je daleko iznad drugoplasiranog. Mislim na investicije i projekte, na njihovu vrednost. Termoelektrana ‘Kostolac’, most (Zemun-Borča), autoput, to su sve povoljni krediti – rekao je on.
Mančang >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je istakao da nekoliko kineskih kompanija pravi planove i da
je ušlo u suštinske razgovore sa srpskom vladom i kompanijama.
– Očekujemo i novu vrstu saradnje, da kineske kompanije direktno finansiraju i ulažu, da ovde prave slobodnu carinsku ili industrijsku zonu. Već su dve grupe naših ljudi dolazile ovde na studijsko putovanje – rekao je ambasador Kine u Srbiji.
Mančang je rekao da će na Samitu Kine sa zemljama srednje i istočne Evrope, koji će biti održan u Beogradu u decembru, kineska delegacija „biti ogromna“.
Izvor: BETA
The post Ambasador Kine: Kineske investicije u Srbiji će biti veće appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.