AUTOPUT BEOGRAD-SARAJEVO: Poznato kad će početi radovi na ogromnom regionalnom projektu

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2020, 10:35

AUTOPUT BEOGRAD-SARAJEVO: Poznato kad će početi radovi na ogromnom regionalnom projektu

Postoji problem koji je u vezi sa uređenjem BiH i načinom njenog funkcionisanja

Ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH Vojin Mitrović izjavio je da na proleće počinje izgradnja autoputa Sarajevo-Beograd.

Prema njegovim rečima, kada su u pitanju deonice koje spajaju Beograd, Tuzlu i Sarajevo postoji problem koji je u vezi sa uređenjem BiH i načinom njenog funkcionisanja.

- Ovo je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << autoput koji ide od Kuzmina, preko Rače, Bijeljine, Brčkog, a onda imamo problem spajanja sa Tuzlom i Sarajevom - rekao je Mitrović.

Precizirao je da je trasa koja ide od Rače preko Bijeljine, Brčkog i prema Vukosavlju u dobroj realizaciji i da na proleće počinje izgradnja puta od Rače ka Bijeljini.

Govoreći o deonicama puta prema Tuzli i Sarajevu, Mitrović podseća da postoje različite ideje - da se od Tuzle radi autoput ili brza cesta prema Brčkom koja bi spojila Tuzlu sa autoputem Sarajevo-Beograd, a druga je varijanta da put ide od Tuzle prema Žepču.

- Što se tiče drugog dela, od Sarajeva prema Vardištu, delimično je ta trasa definisana, ali ipak nije dovoljno urađeno. Problem su sredstva i samo definisanje trase - rekao je Mitrović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.