AMSS: Pojačan intenzitet saobraćaja na putevima u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Apr.2017, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS: Pojačan intenzitet saobraćaja na putevima u Srbiji

Na putevima u Srbiji danas je pojačan intenzitet saobraćaja, a posebno na autoputevima koji vode ka Mađarskoj i Hrvatskoj, na Ibarskoj i Đerdapskoj magistrali, kao i na svim prilazima većim gradovima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Najopterećeniji su prilazi Beogradu. Pored Ibarske magistrale, veći broj vozila i povremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << usporena vožnja vozače očekuju i na smederevskom, pančevačkom, novosadskom, obrenovačkom i avalskom putu.

Na naplatnim rampama zadržavanja traju od od pet do 15 minuta, sem kod naplatne stanice "Preljina" gde su zadržavanja duža.

Zbog većeg broja vozila saobraćaj je usporen i na delu magistrale koja prolazi pored Užica, u smeru ka Čačku zbog započetih radova na Ložioničkom mostu, gde je takođe potrebno više strpljenja za volanom.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima na putničkim terminalima sa Mađarskom na izlazu iz Srbije na prelazu "Horgoš" čeka se 120 minuta, a na "Horgošu II" oko 60 minuta. Na prelazu "Bački Vinogradi" čeka se oko sat, a isto toliko i na "Đali".

Sa Hrvatskom zadržavanja ima samo na teretnim terminalima. Na graničnom prelazu "Batrovci" čeka se 240 minuta, a na prelazu "Šid" oko 180 minuta.

Sa Bosnom i Hercegovinom zadržavanja ima samo na prelazu "Sremska Rača" od 30 do 40 minuta, dok se na prelazima sa Crnom Gorom čeka jedino na "Špiljanima" gde su zadržavanja u oba smera od 50 do 60 minuta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije u narednih sedam dana sprovode akciju pojačane kontrole brzine vozila, kao i korišćenja pojaseva za vezivanje, kako vozača tako i putnika.

Kako je najavljeno u sredu, 19. aprila, biće sprovedena i akcija "Speed Marathon", tokom koje će se brzina meriti 24 časa neprekidno ručnim radarima, video nadzorom i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije - presretačima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.