AMSS: Oprez zbog pojačanog saobraćaja i mokrih kolovoza

Izvor: Blic, 21.Maj.2017, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS: Oprez zbog pojačanog saobraćaja i mokrih kolovoza

Na putevima se večeras očekuje pojačan saobraćaj karakterističan za kraj vikenda, i to najviše na prilazima većim ggradovima, pa se vozačima savetuje strpljenje i tolerancija za volanom, saopštio je Auto-moto Savez Srbije.

S obzirom da meterolozi predviđaju pretežno oblačno vreme, s mogućim pljuskovima i grmljavinom AMSS apeluje na vozače da voze oprezno i drže veće odstojanje između vozila.

Zbog saobrahajne nesreće koja se dogodila kada je kamion koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se kretao iz Beograda ka Nišu sleteo sa autoputa kod Ražnja saobraćaj na sve tri trake autoputa na ovoj deonici iz pravca Beograda ka Nišu je obustavljen, rečeno je u Tanjugu u MUP-u. Vozila iz pravca Beograda se usmeravaju na stari put preko Ražnja.

U MUP-u navode i da su za saobraćaj bile obustavljene i dve trake autoputa iz pravca Niša ka Beogradu, a da su se vozila kretala jednom trakom. Policija obavlja uviđaj.

Kako navodi AMS S, sutra počinju radovi na postavljanju privremene saobraćajne signalizacije na levoj kolovoznoj traci državnog puta I A reda broj 1( auto-put E-75), na nadvožnjaku preko železničkih pruga Beograd - Niš i Trupale -Popovac, deonica Niš (Severni bulevar) - Niš (Trupale). Za vreme radova za saobraćaj će biti zatvorena leva kolovozna traka, a saobraćaj će se preusmeravati na desnu traku u smeru Beograd - Niš.

Planirano trajanje radova je 80 dana, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Od sutra u 9:00 sati do 23. maja do 17:00 sati saobraćaj će biti potpuno obustavljen, zbog radova na betoniranju na mostu preko reke Jermenovac. U toku obustave, alternativni putni pravci su: Prvi put sa oznakom II B reda br 367 vodi od Donje Šatornje prema selima Vlakča i Cerovaca do Kragujevca, a zatim putem II A reda br 177 do Gornjeg Milanovca.

Vozačima koji dolaze iz pravca Mladenovca savetuje se da od Topole nastave putem IB reda br 25 do Kragujevca, odakle mogu ponovo putem II A reda br 177 preko sela Bare i Nevade do Gornjeg Milanovca i Bućinog groba, navodi AMSS.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta. Na teretnim terminalima na GP Batrovci i Šid čeka se oko 120 minuta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.