AMER VOZIO 150 NA SAT: Stavio saobraćajcu nekoliko hiljada u ruke, policajac ga otkačio!

Izvor: Kurir, 04.Jun.2015, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMER VOZIO 150 NA SAT: Stavio saobraćajcu nekoliko hiljada u ruke, policajac ga otkačio!

Uvek se isto ophodimo prema svima, i prema strancima i prema našim vozačima, kaže Bojana Kalinić

BEOGRAD - Bojana Kalinić, koja se nalazila u policijskoj patroli sa saobraćajcem koga je američki vozač bezuspešno pokušao da podmiti na autoputu kod Horgoša, kaže da su ona i njen kolega sve uradili u skladu sa zakonom.

- Posao smo obavili profesionalno. Postoje propisi kojih se držimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i uvek se isto ophodimo prema svima, i prema strancima i prema našim vozačima - rekla je za Kurir Kalinićeva.

Hit na mrežama

Video snimak intervencije, koji je osvanuo na Jutjubu, za kratko vreme zapalio je društvene mreže i izazvao brojne osuđujuće komentare prema američkom državljaninu, koji se, kako se može videti na snimku, sve vreme bahato ponašao prema srpskim saobraćajcima. Ministar policije Nebojša Stefanović tim povodom izjavio je danas da je utvrđeno da su policajci postupili po zakonu.

- Državljanin SAD je zaustavljen jer je vozio brzinom od 150 kilometara na sat. Tokom postupka koji se vidi na video snimku jasno je da policijski službenici pokušavaju da se sporazumeju sa učiniocem prekršaja i da mu objasne da kaznu može da plati odmah u visini od polovine ukupnog iznosa, ili to može učiniti u najbližoj banci ili pošti uz plaćanje dodatne provizije ovih institucija - naveo je ministar Stefanović. On je dodao da su policajci iz patrole dužnost vršili profesionalno i da u njihovom postupanju nema mesta korupciji, a ministar je apelovao na građane da prijave svaki oblik kršenja zakona.

Tajno snimali

Inače, sve se odigralo kada je saobraćajna patrola zaustavila američkog državljanina koji se vraćao iz Liberlanda zbog prekoračenja brzine. Putnici iz automobila od početka su tajno snimali saobraćajnu patrolu, a u jednom trenutku pokušali su da podmite saobraćajca.

Naime, vozač je stavio nekoliko hiljada dinara policajcu u ruke, i tražeći svoja dokumenta nazad, komentarisao kako je to korupcija. Saobraćajac je, međutim, odbio novac i zahtevao od Amerikanca da regularno plati kaznu, objašnjavajući mu da to može da učini na šalteru pošte.

(J. I.)

http://www.youtube.com/watch?v=IPhYl81--fY

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.