Izvor: Press, 22.Avg.2018, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"15 dana i znaćemo o Gazeli, Pančevcu i mostovima kod Beške"

Beograd -- Vanredna procena bezbednosti četiri najfrekventnija mosta u Srbiji, starog i novog kod Beške, Gazele i Pančevačkog mosta u Beogradu biće završena za 15 dana.
Foto:Tanjug/Zoran Žestić
























>> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<










To je najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.
"Naši mostovi jesu bezbedni, železnički i putni, na autoputevima, magistralni, regionalnim i lokalnim putevima", rekla je Mihajlović novinarima. 

Kaže da je zbog nedavne nesreće u Italiji kada se srušio most tražila vanrednu kontrolu bezbednosti mostova, kako javnost u Srbiji ne bi bila uznemirena zbog tih dešavanja. 

Za bezbednost mostova su nadležna dva preduzeća - Infastruktura železnice Srbije i Putevi Srbije, rekla je ministarka. 

Propisana je najmanje jedna kontrola u dve godine, a vanredni inspekcijski nadzor može da bude mnogo češći. 

Mihajlović je rekla da će zato sledeće nedelje početi procena za bezbednost pomenutih najfrekventnijih mostova i da će biti završena za desetak dana. 

"Posle ćemo uraditi planove za dalje. Neki predsednici opština su izašli u javnost i rekli kako neki mostovi nisu sigurni. Za proveru svih mostova nam je potrebno nekoliko meseci, a za ove najfrekventnije najviše 15 dana. Svi izveštaji će biti javni", naglasila je Mihajlović.

Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.