Preminula čuvena TV voditeljka Dunja Lango

Izvor: Kurir, 19.Nov.2015, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula čuvena TV voditeljka Dunja Lango

Jedna od zapaženijih voditeljki, spikerki i novinarki televizijskog prostora nakadašnje Jugoslavije Dunja Figenvald Puletić umrla je u 74. godini.

Dunja (Lango) Figenvald Puletić rođena je 27. novembra 1941. godine u Zagrebu. Završila je gimnaziju, upisala studije u Zagrebu i od 1960. godine do juna 1967. godine radila na Radio TV Zagreb. Godine 1967. preselila se u Beograd i zaposlila se u Radio TV Beograd.

Diplomirala je na Filološkom fakuletu u Beogradu, na >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odseku za engleski jezik i književnost.

Na RTS-u je radila do juna 1999. godine, kada je otišla u penziju.

Poslata je na prinudni odmor od januara 1992. godine do decembra 1995. godine, po odluci tadašnjeg generalnog direktora RTS-a Milorada Vučelića, piše na njenom zvaničnom sajtu.

Kada je, po završetku bombardovanja 1999. godine, ponovo stavljena na listu za prinudni odmor, na sopstveni zahtev otišla je u penziju.

( RTS)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminula Dunja Lango

Izvor: Mondo, 19.Nov.2015

Voditeljka i novinаrka televizijskog prostorа nаkаdаšnje Jugoslаvije, Dunjа Figenvаld Puletić umrlа je u 74. godini, prenosi RTS...Foto: YouTube screenshot..Dunjа (Lаngo) Figenvаld Puletić rođenа je 27. novembrа 1941. godine u Zаgrebu...Zаvršilа je gimnаziju, upisаlа studije...

Nastavak na Mondo...

(FOTO) TUGA ZA PRIJATELJEM: Bata Živojinović se oprostio od Dunje Lango

Izvor: Kurir, 19.Nov.2015

Jedna od zapaženijih voditeljki, spikerki i novinarki televizijskog prostora nakadašnje Jugoslavije Dunja Figenvald Puletić umrla je u 74. godini...Velimir Bata Živojinović oprostio se od svoje koleginice s kojom je igrao u filmu "Moja luda glava" 1971. godine...Naš proslavljeni glumac je na Instagramu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.