Išla je dugim i neobičnim putem

Izvor: Politika, 19.Nov.2015, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Išla je dugim i neobičnim putem

Jutros u 75. godini preminula je Dunja (Lango) Figenvald-Puletić, jedna od najboljih i najpoznatijih voditeljki sa ovih prostora. Krasile su je umešnost komunikacije, prijatan glas, izvrsna dikcija i graciozno držanje u emisijama Informativne redakcije a šarm, elokvencija, poznavanje različitih oblasti i iskričavost duha u zabavnom programu. Govorila je nekoliko stranih jezika i bila ikona modnog stila.

Dunja Figenvald-Puletić je bila spiker i voditelj Vesti, Dnevnika, emisija Naučnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i Školskog programa, Vremeplova, voditelj, urednik i odgovorni urednik „Nedeljnog popodneva”, Vikend programa i Jutarnjeg programa nedeljom… Vodila je brojne muzičke festivale, bila voditelj, saradnik i urednik kvizova i voditelj i urednik evrovizijskog programa „Igre bez granica”. Glumila je u tri igrana filma: „Moja luda glava” Vuka Vuča, „Bez” Miše Radivojevića i „Bombašima” Predraga Golubovića... Bila je verovatno jedina koja je u radnoj biografiji zabeležila put od najavljivačice do odgovornog urednika redakcije Kulturno-zabavnog programa TV Beograd. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu, na odseku za engleski jezik i književnost i prošla sve stepenice laganog sticanja iskustva uz urednike Jelenu Đukić, Miodraga Marinkovića, u redakciji u kojoj su bili Novak Novak, Filip David, a u Informativno-političkoj redakciji je radila sa Branom Surutkom, Svetolikom – Skaletom Mitićem...

– Nisam ušla u svet televizije začuđena bilo čim drugim sem novom tehnologijom. Išla sam dugim, poštenim i za sadašnje vreme, verovatno, neobičnim putem, do penzionisanja, rekla je u poslednjem intervjuu za „TV reviju”.

U penziji je bila od 1999. a za prethodne „prinudne odmore” bez gorčine je rekla da je to „više podatak za biografiju onih koji su je udaljavali sa Televizije”… Često je na pitanje a šta joj je najveći uspeh naglašavala da je to porodica, to što ima troje zdrave, prave, obrazovane dece, koja imaju svoje profesije.

– Važno je pravo izbora. I za to sam se uvek zalagala, i to dokazala svojim životom, govorila je.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.