Britanija usporila pad prodaje u junu, novoregistrovanih vozila manje za trećinu

Izvor: B92, 06.Jul.2020, 14:04

Britanija usporila pad prodaje u junu, novoregistrovanih vozila manje za trećinu

Broj registrovanih novih automobila u Velikoj Britaniji u junu, mesecu u kojem su, posle izolacije uvedene zbog korona virusa, ponovo otvoreni mnogi auto-saloni, bio je manji za trećinu u odnosu na isti mesec prošle godine, ali je taj pad ipak manji u poređenju sa martom, aprilom i majem.

Kako pokazuju preliminarni podaci britanskog udruženja proizvođača i prodavaca motornih vozila, prošlog meseca je ukupno registrovano oko 145.000 novih vozila, dok je broj registrovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novih vozila u martu na godišnjem nivou opao za 44 odsto, u aprilu čak za 97 odsto, a u maju za 89 odsto, navodi Rojters.

Za razliku od Engleske, gde je prodajnim salonima ponovno otvaranje dozvoljeno od 1. juna, u Velsu i Škotskoj se na to čekalo do 22, odnosno 29. juna, što je takođe uticalo na prošlomesečnu statistiku na nivou čitave zemlje, a sa radom nisu ponovo počele ni sve fabrike automobila, dok neke funkcionišu smanjenim kapacitetom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prepolovljena prodaja vozila u Hrvatskoj

Izvor: B92, 06.Jul.2020

Zagreb -- U Hrvatskoj je od početka godine prodato 17.436 novih vozila, što je pad od 54,3 odsto u odnosu na isto razdoblje 2019. godine...Tokom juna prodato je 4.150 novih putničkih vozila, što je 49,6 odsto manje nego u istom mesecu prošle godine kada ih je prodato 8.235, podaci su agencije Promocije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.