Video sam streljanje Draže Mihailovića

Izvor: Blic, 09.Jan.2011, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Video sam streljanje Draže Mihailovića

BEOGRAD - Đeneral Dragoljub - Draža Mihailović (53) ubijen je na beogradskoj Adi Ciganliji i tamo je zakopano njegovo telo u jami pored zida tadašnjeg zatvora, svedočio je u decembru 2010. pred članovima državne Komisije za pronalaženje groba komandanta Kraljevske jugoslovenske vojske u otadžbini, očevidac, bivši oficir Ozne, saznaje “Blic”.

- Ovaj oficir Ozne svedočio je da je bio očevidac pogubljenja. Detaljno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je opisao kako je to izgledalo, da je đeneral Mihailović mučki ubijen metkom u potiljak i ko je sve bio prisutan. Neki od ljudi koje je spomenuo još su živi i oni će biti saslušani. On je od oko 300 svedoka, koji su saslušani do sada, dao najviše podataka. Sam se javio komisiji u decembru 2010, kada je saslušan. Njegovo svedočenje se poklapa sa nekim ranijim otkrićima komisije, tako da će biti detaljno provereno - kaže izvor "Blica” upoznat sa potragom za zemnim ostacima đenerala Mihailovića.

Ono što može da bude posebno dragoceno u iskazu ovog oficira Ozne je detaljan opis mesta gde je sakriveno telo đenerala Mihailovića na Adi u blizini zida tadašnjeg zatvora.

- Prema iskazu ovog svedoka već su počele da se prave skice i da se upoređuju sa nekim ranijim, kao i u odnosu na mesto gde je bio zatvor. Ta lokacija sada nije pod vodom, niti je bila, i čim bude dozvolilo vreme, i nakon što se obave druge provere ovog svedočenja, biće obavljena probna ekshumacija - napominje izvor "Blica”.

Opširnije u štampanom izdanju

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svedok streljanja Draže Mihailovića

Izvor: Mondo, 10.Jan.2011, 16:02

Bivši oficir Ozne svedočio je pred Komisijom za pronalaženje groba Draže Mihailovića gde je četnički general streljan i gde mu je zakopano telo, saznaje "Blic".

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.