Vetar odneo rekord...

Izvor: Politika, 25.Sep.2010, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vetar odneo rekord...

...ali ne i dobro raspoloženje u kojem je 2.000 učesnica „Ženske trke” na čelu sa Oliverom Jevtić pretrčalo 7.700 m

Beograđanke zaslužuju medalju za hrabrost. Uprkos snažnom vetru čiji su udari pretili da najkrhkije dame „oduvaju” u Savsko jezero i uprkos mogućnosti da pokisnu, njih oko 2.000 došlo je na Adu Ciganliju da učestvuju na jedanaestoj „Ženskoj trci”.

Izgleda da je vetar najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << smetao elitnim atletičarkama koje su se nadmetale za pobedu, što bolji plasman i novčane nagrade. Naravno, mislile su o rekordima, najbolje o rekordu staze koji od 2008. drži Olivera Jevtić sa 24:13 minuta, ostale o ličnim rekordima na ovoj stazi, a gošća iz Kenije Pamela Lisoreng o tome može li da pobedi najbolju srpsku trkačicu Oliveru Jevtić

Nije je pobedila, iako joj je puna četiri kilometara duvala za vrat, a onda je počela da popušta. Na cilju Jevtićeva je imala punih 30 sekundi prednosti pred 22-godišnjom Kenijkom, koja nije samo „jedna od Kenijki”. Ove godine je u Eldoretu osvijila drugo mesto na prvenstvu Kenije u krosu, a tamo je jača konkurencija nego na svetskom prvenstvu, jer nema slabih – sve su Kenijke.

Na cilju, Lisoreng se požalila da ju je stomak uoči starta „presekao”. Nije znala da li je to od hrane, ili hladnoće i vlage na koju nije navikla, ali opet nije bila nezadovoljna.

Jevtićeva, međutim, nije krila zadovoljstvo što je po jakom vetru pretrčala stazu za manje od 25 minuta.

– Po ovakvom vremenu to je bolji rezultat od mog rekorda staze, a uprkos tome što mi je ovo prva trka od maratona na Evropskom prvenstvu nisam osećala nikakav problem, sem Kenijke do polovine staze – rekla je naša rekorderka koja sada može da zajedno sa trenerom Kuzmanovićem i menadžerom Rožom traži novi izazov, novu trku do Evropskog prventva u krosu.

Sjajnim rezultatom (25:43,5) juniorka Amela Terzić izborila je treće mesto ispred iskusne Ane Subotić (25:53,9), iako je samo planirala da malo trči sa Jevtićevom da dobije „impuls”. Ni Subotićeva nije bila nezadovoljna, popravila je svoj rekord na ovoj stazi za tri sekunde, ali ovog meseca već je pobedila na 30 km na Ohridu, prošle subote na Krosu RTS, a dan kasnije i na polumaratonu u Sarajevu...

Zadovoljne Adu Ciganliju napustile su i ostale učesnice „Ženske trke”, koju je otvorila Snežana Samardžić-Marković, ministar omladine i sporta. Pretrčale su ili prehodale 7.700 metara sa direktorom trke glumicom Tanjom Bošković, uz druženje, priču i smeh u majicama koje govore o njihovoj pripadnosti trkačkom pokretu, diplomom koja svedoči o njihovoj sprenosti i upornosti i ružom koju bi trebalo da dobijaju svaki dan.

Rezultati (7.700 m): 1. Olivera Jevtić (Mladost) 24:59,7, 2. Pamela Lisoreng (Kenija) 25:30, 5, 3. Amela Terzić (Novi Pazar) 25:43,5, 4. Ana Subotić (Javor) 25:53,9, 5. Jelena Mimić (dinamo, Pančevo) 27:08,0, 6. Milena Stoicev (Novi Beograd) 28:24,2, 7. Selma Mustafić (Novi Pazar) 29:45,4, 8. Biljana Cvijanović (BIH) 30:37,2, 9. Jelena Anđelković (Novi Beograd) 30:57,8, 10. Katarina Kostić (Mladost) 31:49,0, itd.

Ž. B.

objavljeno: 26/09/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.