Vesić: Uskoro kraj radova na Prokopu i bulevaru koji povezuje Most na Adi i Tošin bunar

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2017, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Uskoro kraj radova na Prokopu i bulevaru koji povezuje Most na Adi i Tošin bunar

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da očekuje da do 20. juna budu završeni radovi na saobraćajnici za pristup železničkoj stanici Beograd-Centar, poznatijoj kao Prokop, kao i da do 26. juna budu gotovi radovi koji povezuju Most na Adi i Tošin bunar.

Vesić je obilazeći radove na izgradnji infrastrukture i mostovske konstrukcije za pristup Prokopu podsetio da su radovi počeli avgusta prošle godine i da je njihova vrednost i 429 miliona dinara, ;saopštila je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << danas Gradska uprava.

Istakao je da će saobraćajnicom prolaziti linije gradskog prevoza, koje će omogućiti vezu javnog saobraćaja sa svim delovima grada.

"Saobraćajnica sa pratećom infrastrukturom ima četiri saobraćajne trake, dužine 770 metara i ima razdelni pojas širine dva metra. Sa obe strane kolovoza izgrađene su pešačke staze, izuzev na delu uključenja sa Bulevarom kneza Aleksandra gde su trotoari sa jedne strane kao i biciklistička staza", kazao je Vesić.

On je rekao da je bilo neophodno izgraditi mostovsku konstrukciju dužine 145 metara sa pet raspona, kao i 250 metara potpornih zidova visine do osam metara da bi se savladala kosina terena i obezbedila potpuna sigurnost.

Vesić je obišao i radove na bulevaru koji povezuje Most na Adi i Tošin bunar podsećajući da je vrednost novog bulevara 13,5 miliona evra.

"Izgrađena je mostovska konstrukcija kojom se prelazi preko Ulice Đorđa Stanojevića u dužini od 920 metara, a trasa bulevara koja se nalazi na tlu je dužine 1.440 metara. Duž cele trase postavljeno je 1.376 metara vodovoda, 3.250 metara kišne kanalizacije i 12.735 metara kablovske kanalizacije za potrebe telekomunikacionih instalacija", kazao je Vesić.

On je rekao i da su ova dva velika projekta koje izvela Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda samo deo velikog programa infrastruktirnih radova koje je ovo javno preduzeće sprovodi na teritoriji Beograda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Čekali godinama: Napokon Požeška-Toša za 10 minuta

Izvor: B92, 10.Jun.2017

Beograd -- Radovi na izgradnji bulevara koji povezuje Most na Adi i Tošin bunar biće završeni 26. juna, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić...Vesić je podsetio da je vrednost novog bulevara 13,5 miliona evra, kao i da će, kada vozači budu počeli da ga koriste, od Tošinog bunara do Požeške...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.