Utopio se dečak na Savskom jezeru

Izvor: Politika, 23.Jun.2012, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utopio se dečak na Savskom jezeru

BEOGRAD – Na Savskom jezeru danas oko 12 sati utopio se maloletni N.DŽ. (13) iz Kovilova, saopštilo je Javno preduzeće „Ada Ciganlija”.

Dečak je na jezeru bio sa sestrom i društvom, a nesreća se dogodila na 60 metara od obale, na mestu gde je dubina veća od osam metara i gde kupanje nije dozvoljeno.

Kako je navedeno u saopštenju, N.DŽ je sa prijateljima bio na pedalini s koje su skakali u vodu, a u jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << trenutku sestra je primetila da nije izronio i pozvala je spasioce koji su reagovali odmah, ali zbog velike dubine u pomoć je morala da pritekne i ronilačka služba, koja je posle desetak minuta pronašla beživotno telo.

Hitna pomoć je pokušala reanimaciju, ali su morali da konstatuju da je dečak preminuo.

Uprava JP „Ada Ciganlija” upozorila je posetioce Savskog jezera da se pridržavaju pravila na kupalištu, da se ne kupaju u delovima jezera gde to nije dozvoljeno, kao i van radnog vremena spasilačkih službi koje dežuraju od 10 do 19 sati.

Takođe, neophodno je da se svi građani, posebno stariji, pridržavaju propisane terapije i saveta lekara tokom ovih vrelih dana.

Ne preporučuje se ulazak u vodu neposredno posle obroka i punog stomaka, dok je kupanje pod dejstvom alkohola, opijata i psihoaktivnih supstanci najstrože zabranjeno i veoma opasno.

Tanjug

objavljeno: 23.06.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.