Uhapšen napadač na Nemce

Izvor: B92, Tanjug, 12.Avg.2010, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen napadač na Nemce

Beograd -- Uhapšen Kristijan Živanović, napadač na nemačke državljane na Adi Ciganliji. Zdravstveno stanje teško povređenog turiste je stabilno.

Policija je uhapsila osumnjičenog za napad koji se rano jutros dogodio na Adi Ciganliji, a u kojem su povređena dvojica nemačkih državljana.

U Urgentnom centru kažu da je stanje teško povređenog mladića Dominka Milera, koji je uboden u nožem u grudi, trenutno stabilno.

Miler i njegov maloletni prijatelj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << P.R. napadnuti su kada su se vraćali iz provoda, nedaleko od restorana "Pipls".

Kolima Hitne pomoći, Miler je u veoma teškom stanju prevezen u Urgentni centar, gde mu je ukazana pomoć.

Trenutno, njegovo stanje je stabilno, ali dr Drago Jovanović iz Kliničkog centra Srbije još ne može da kaže da li će pacijent morati na operaciju.

"Pacijent je dovezen sa teškim povredama, povredama grudnog koša koje su nastale od uboda nožem. Njegovo stanje sada je stabilno, on je svestan i komunikativan. Lekari su pružili svu neophodnu pomoć i u skladu sa njegovim stanjem će odlučiti o daljem toku lečenja", objašnjava Jovanović.

Hapšenje posle višečasovne potrage

Posle višečasovne potrage policija je uhapsila osumnjičenog za napad. Načelnik Uprave kriminalističke policije Beograda Darko Senić izjavio je za B92 da je uhapšeni jedini napadač na dvojicu nemačkih mladića.

"U vezi sa događajem koji se jutros desio u ranim jutarnjim časovima na šetalištu Ade Ciganlije. Tom prilikom nemački državljanin je zadobio teške telesne povrede. Brzom intervencijom beogradske policije, lišen je slobode Živanović Kristijan, 1992. godište, koji se dovodi u vezu sa ovim krivčnim delom”, kazao je Senić.

"Prilikom pretresa nađen je nož kojim je on naneo teške povrede oštećenom, kao i predmeti koji potiču od oštećenog nemačkog državljanina”, naveo je on.

"Inače, Živanović Kristijan je od ranije poznat policiji jer je i kao maloletnik ranije na ovom potezu vršio krivična dela razbojništva i teške krađe. Određeno mu je policijsko zadržavanje. Po isteku zadržavanja, biće u zakonskom roku predat istražnom sudiji suda u Beogradu”, objasnio je Senić.

"Živanoviću zabranjen ulaz u klubove"

Osamnaestogodišnji mladić uboden je nožem na samom početku makiške strane Ade Ciganlije.

Vlasnici i zaposleni iz okolnih lokala nisu htelei pred kamere, jer su, kako kažu, za nemili događaj saznali iz medija.

Ipak, našoj redakciji telefonom se javio jedan od zaposlenih u "Piplsu”, ali je zamolio da mu ne objavljujemo ime. On tvrdi da ni napadač, ni povređeni nisu bili gosti tog lokala.

"Hteo sam da kažem da je kod nas proslava trajala do 3, da je bilo 70 gostiju, bez stranaca i da se to desilo oko 4 iza lokala, gde to niko nije mogao da vidi. A dečko koji je to uradio je neko kome je već mesecima zabranjen ulaz u sve klubove na Adi", tvrdi on.

Đilas osudio napad

Dragan Đilas osudio je napad na nemačke državljane (FoNet, arhiva)

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas oštro je osudio napad na dvojicu nemačkih državljana, koji se noćas odigrao na Adi Ciganliji.

"Smatram da nema nijednog opravdanja da svi oni koji su pretnja za bezbednost građana ne budu u zatvoru, da se ovakvi događaji više ne bi ponavljali", dodao je gradonačelnik Beograda.

On je dodao da se uzalud čine napori da se Beograd obnovi "ukoliko građani na ulici treba da razmišljaju da li će neko, bio on pod dejstvom alkohola ili ne, da ih prebije".

"Krajnje je vreme za odlučnu akciju države kako bismo stali na put huliganima koji se nasilnički ponašaju i neprestano izazivaju incidente u našem gradu", rekao je Đilas.

On je dodao da tome doprinosi brza i efikasna akcija pripadnika policije koji su uhapsili počionice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.