U kafiće NA ADI samo sa - KEŠOM!

Izvor: Blic, 01.Jun.2016, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U kafiće NA ADI samo sa - KEŠOM!

Pitanje "da li plaćate kešom ili karticom" na Adi Ciganliji ćete čuti u malom broju lokala. Od mnogobrojnih kafića i restorana, malo je onih koji će vam omogućiti da račun platite bez gotovine.

- Ne mogu da verujem da na omiljenom mestu Beograđana, ali i turista, gde se leti skupi i po 100.000 posetilaca, nemate mogućnost da račun platite karticom – kaže Nataša Vukosavljević sa Banovog brda.

Obaveštenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se, po pravilu, nalazi tek u unutrašnjosti objekta, ispred šanka - "Ne primamo kartice".

- To je stvar izbora vlasnika lokala. Neki odluče da uvedu i plaćanje karticom, dok mi, koji imamo uglavnom stalne goste koji plaćaju gotovinom, nemamo te planove – kažu vlasnici jednog ugostiteljskog objekta.

Šetajući dalje oko Savskog jezera, uglavnom smo nailazili na lokale u kojima aparat za plaćanje karticom ne radi ili ga nemaju, a većina i ne namerava da uvede ovu mogućnost.

- Bilo je nekih problema oko mogućnosti plaćanja karticom, ali sada sve odlično funkcioniše – kaže menadžer restorana na novobeogradskoj strani, jednog od retkih mesta gde možete sesti ukoliko nemate gotovinu u džepu.

Ipak, pojedini Beograđani tvrde da im se dešavalo da u pojedinim lokalima u kojima "ne rade aparati za kartice", naprasno budu osposobljeni ako mušterija kaže konobaru da nema novca u kešu za plaćanje računa.

NE MOŽEMO DA UTIČEMO NA ZAKUPCE

- Na poslovanje zakupaca ugostiteljskih objekata ne možemo da utičemo, oni snose odgovornost za bilo kakve nepravilnosti. Jedino što možemo je da im sugerišemo i skrenemo pažnju na šta se posetioci žale – kažu iz JP "Ada Ciganlija".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.