Svi bi da nastave Most na Adi

Izvor: B92, 28.Okt.2014, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi bi da nastave Most na Adi

Pretkvalifikacioni postupak za izbor izvođača koji će nastaviti saobraćajnicu Mosta na Adi, na delu od Antifašističke borbe do Tošinog bunara je završen.

Ali, konačna odluka o najboljoj ponudi biće doneta tek kada Evropska investiciona banka (EIB) da svoju procenu i saglasnost. Međutim, iako je neizvesno da li će izvođač biti poznat do kraja godine, iz Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grada očekuju početak radova tokom 2015.

Za učešće u pretkvalifikacionom postupku za izbor izvođača prijavilo se osam firmi iz šest zemalja. Za posao su zainteresovana preduzeća iz Italije, Španije, Bosne, Austrije, Kine i Srbije.

Most na Adi i njegovi prilazi su deo prve faze izgradnje Unutrašnjeg magistralnog poluprstena (UMP), koji bi trebalo da se proteže od Kvantaške pijace do Pančevačkog mosta. Da bi ona bila završena, potrebno je još napraviti deonicu puta od Buvljaka do Tošinog bunara, u dužini od dva kilometra.

"Završena je evaluacija pristiglih ponuda i trenutno se čeka saglasnost Evropske investicione banke na izveštaj o vrednovanju prijava", kažu u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

- Po dobijanju saglasnosti banke, kvalifikovani ponuđači će biti pozvani da dostave ponude prema tenderskoj dokumentaciji. Da li će se postupak završiti do kraja ove godine zavisi i od ponašanja učesnika koji imaju mogućnost da ulože prigovor. To bi donekle moglo da produži postupak, ali se izvođenje radova svakako planira za sledeću godinu. Tačan rok biće poznat po zaključenju ugovora sa izabranim ponuđačem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.