Sutra na Adi trka podrške obolelima od dijabetesa

Izvor: Blic, 10.Nov.2012, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra na Adi trka podrške obolelima od dijabetesa

Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda "Plavi krug" povodom predstojećeg Svetskog dana borbe protiv dijabetesa organizuje trku podrške osobama obolelim od te bolesti sutra na Adi Ciganliji.

Kako je danas saopšteno, start trke podrške je kod Bandžija toga dana u 13 časova i ona je otvorena za sve osobe koje imaju dijabetes i sve koje žele da podrže osobe sa tom bolešću.

- Na ovaj način podsećamo javnost koliko su fizička aktivnost i zdrav način >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << života bitni u sprečavanju pojave dijabetesa - navedeno je u saopštenju, povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa - 14. novembra.

Dužina kruga je 7.700 metara, a trka se može preći šetanjem, trčanjem ili na rolerima.

Istog dana se održava i maratonska trka, a njen početak je u 10 časova. Start je kod kafića "Sunset", na makiškoj strani Ade, gde će biti postavljena startna kapija.

Maratonska staza je duga 42.195 metara, odnosno trčaće se pet i po krugova. Cilj maratonske trke će biti kod Bandžija. Na maratonskoj trci, pored sportista, učestvuju i osobe koje imaju dijabetes, a do sada je prijavljeno više od 30 maratonaca iz cele Srbije, Hrvatske i Makedonije.

Medicinska pomoć će biti obezbeđena duž čitavog kruga, uz prisustvo aktivista Crvenog krsta i ekipa hitne pomoći. Na usputnim punktovima za osveženje će biti raspoređeni volonteri koji će meriti nivo šećera u krvi.

Podršku u muzičkom delu programa pružiće "Dr. COA".

- Maraton i trka podrške osobama sa dijabetesom, Plavi krug oko Ade, pokazaće javnosti da za dijabetes ne postoje granice. Pridružite nam se - poručuje se u saopštenju.

U svetu 366 miliona ljudi boluje od dijabetesa. U Srbiji, više od osam odsto stanovništva živi sa dijabetesom, odnosno oko 630.000 ljudi. To znači da je skoro svaka porodica u našoj zemlji pogođena zdravstvenim posledicama ove hronične bolesti koja nosi brojne komplikacije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.