Izvor: CrnaHronika.rs, 11.Sep.2011, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Starac ubijen zbog dugova

Nečist račun - Komšije Maćaš Saboa (80) tvrde da je nesrećni čovek brutalno nastradao jer je zapretio da će tužiti dužnike kojima je pozajmio novac.Maćaš Sabo (80) iz sela Mol kod Ade ubijen je udarcima maljem po glavi u svojoj kući. Stravičan zločin dogodio se u noći između četvrtka i petka, a otkriven je dan kasnije kada su komšije pozvale policiju jer su primetile da Sabo ne izlazi iz svoje kuće. Policijska patrola zatekla je mrtvog starca na krevetu, oblivenog krvlju, sa kesom navučenom preko glave.
Motiv surovog ubistva se za sada ne zna, ali se pretpostavlja da je do zločina najverovatnije došlo jer je Sabo, koji je pozajmio veće količine novca, rekao dužnicima da će ih tužiti ako mu ne vrate dug.
Obmotali ga najlon kesama
Surovo ubistvo u Molu otkriveno je u petak oko 13 sati kada je patrola na poziv komšija došla da vidi zašto starac ne izlazi iz kuće.
- Penzioner Maćaš Sabo (80) pronađen je mrtav u svojoj kući u Ulici Petefi Šandora broj 69 u Molu. Telo je pronađeno na krevetu. U sobi, na krevetu kao i na telu mrtvog starca bili su vidljivi tragovi krvi. Na glavi, oblivenoj krvlju, bila je delimično navučena kesa, a najlon kese su bile obmotane i oko njegovih ruku - kaže naš sagovornik blizak istrazi i dodaje:
- Za sada se sa sigurnošću ne zna kako je starac ubijen. Pretpostavlja se da je usmrćen udarcem maljem po glavi. Dok ne bude urađena obdukcija na Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu, neće se znati ni da li je ubica pokušavao kesom da uguši starca ili je hteo telo neopaženo da iznese iz kuće pa je kesu navukao na glavu kako ne bi ostajali krvavi tragovi. Na telu su vidljive i neke manje povrede, ali se ni za njih za sada ne zna kako su nastale.
U policiji nisu želeli da komentarišu svirepo ubistvo bespomoćnog starca, ali su nam rekli da se proverava i informacija da li je Maćaš Sabo ubijen jer je pretio svojim dužnicima da će ih tužiti zato što mu ne vraćaju novac.
Meštani Mola dan nakon otkrića ubijenog komšije kažu da je starac ubijen zbog svoje dobrote i zato što je pomagao i pozajmljivao novac koji mu nije vraćan.
- Čula sam od jedne njegove komšinice da je pozajmio više od 1.000 evra i kako dug mu nije bio vraćen rekao je dužniku da će to sudski ostvariti, a onda je stigla teška smrt. Ubijen je zbog svoje dobrote - ispričala nam je Ana M. dok drugi meštani sela nisu želeli da komentarišu te priče i jedino su nam potvrdili da je ubijeni bio dobar čovek spreman da pomogne.
Živeo skromno, bio poštenjačina
- Znam da je Sabo svima pomagao koliko je mogao i novčano i kao dobar majstor, a šta se desilo u noći između četvrtka i petka, to samo bog zna - rekla je jedna komšinica i dodala da je starca viđala svakodnevno i da je znala da živi skromno.
- Mogu samo da kažem da je svakodnevno dolazio u našu prodavnicu koja se nalazi preko puta njegove kuće. Kupovao je sitne potrepštine i to je sve. Živeo je skromno od poljoprivredne penzije koju je primao i od onoga što bi zaradio oštreći noževe po selu. Bio je velika poštenjačina i dobar čovek. Ko zna ko ga je ubio i zašto.
Policija se do juče uveče nije zvanično oglašavala povodom zločina u Molu, ali kako saznajemo intenzivno se radi na otkrivanju ubice koji je na surov način usmrtio starca.
P. T.
Ilustracija, Izvor: pressonline.rs

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.