Izvor: S media, 27.Jun.2013, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Slet" Žandarmerije na Adi Ciganliji bez Dačića i Veljovića (VIDEO)

Žandarmi su večeras u Beogradu izveli svečanu pokaznu taktičku vežbu povodom svoje krsne slave Vidovdana bez ministra i direktora policije.

Vežbi "oslobađanja talaca sa ostrva" na Adi Ciganliji, u kojoj su učestvovali pripadnici Žandarmerije i helikopterske jedinice MUP, a čije održavanje su protekle nedelje pratile kontroverze povodom saglasnosti rukovodstva MUP-a i Direkcije policije za održavanje, prisustvovao je "samo" državni sekretar u MUP-u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Vanja Vukić, kao i policijski atašei akreditovani u Beogradu.

Vežba je počela skokovima padobranaca pripadnika Žandarmerije koji su, kako je objašnjeno u prezentaciji vežbe, u karijeri skočili ukupno više od 3.500 skokova.

U nastavku vežbe predstavljen je zamišljeni scenario po kojem je jedan od članova benda "Amadeus" otet u Košutnjaku, doveden na Adu Ciganliju i za njega zatražen otkup, zbog čega je odlučeno da bude angažovana Žandarmerija.

U trenutku primopredaje novca "kriminalci" su "upucali" jednog od članova pregovarackog tima, drugog ranili, a trećeg uzeli za taoca, pa je jedinica Žandarmerije morala da izvrši upad u objekat u koji su se "otmičari" sklonili.

Nije prošlo ni pet minuta a pripadnici Žandarmerije, prikriveni dimnom zavesom, uletetli su u objekat, razoružali i onesposobili otmičare i uspešno oslobodili taoce.

Kada se dim razišao iz publike, koju su mahom činili roditelji sa decom i pripadnice "lepšeg pola", prolomio se aplauz i uzvici oduševljenja.

Posle zajedničkog pozdrava svih učesnika vežbe, dok su se okupljeni fotografisali za žandarmima, bend "Amadeus" je započeo svoj koncert.

Veliki broj zainteresovanih građana, ali i novinarske ekipe, nisu međutim mogli da priđu tribinama, zbog velike gužve.

(Mondo)

FOTO: youtube, printskrin

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.