Skijanje na Adi po vrućini

Izvor: S media, 15.Avg.2011, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skijanje na Adi po vrućini

Tokom vrelih letnjih dana posetioci Ade Ciganlije će biti u mogućnosti da nauče da skijaju uz pomoć ski-simulatora. Standardna obuka traje pet časova.

Posetioci Ade Ciganlije imaju priliku da i tokom vrelih letnjih dana nauče da skijaju i to uz pomoć jedinstvenog ski-simulatora i licenciranih instruktora, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />Prema rečima instruktora Marka Malenića, pokretna traka za ski-simulator postoji već pet godina na Adi, a od ove godine koristi se nova podloga, sa mogućnošću promene nagiba od 10 do 30 stepeni i ubrzanja od pet do 50 kilometara na sat, i pruža odlične uslove za trening.

Most na Adi i danas otvoren za posetioce

Muškarac umro na Adi Ciganliji

Iskopane kosti nisu Dražine

Podloga je, za razliku od prethodnih, mokra i klizava što korisniku daje osećaj kao da je na snegu, a prema Malenićevim rečima, idealna je za početnike, jer omogućava da se, uz nadzor instruktora, nauče pravilne tehnike skijanja.



Standardna obuka traje pet časova, koliko je potrebno da budući skijaš samostalno izađe na sneg i spusti se niz bilo koju stazu


"Pored potrebnog podešavanja nagiba i brzine, traka se u slučaju pada skijaša automatski zaustavlja, što rizik od povreda svodi na minimum", istakao je Malenić.

Trenutno je, prema njegovim rečima, aktuelan letnji ski-kamp za decu od pet do 12 godina, u okviru kojeg se pripremaju za narednu takmičarsku sezonu.

Ljubitelji skijanja, pored tradicionalnog, imaju mogućnost da tokom sezone upražnjavaju i skijanje na vodi, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.