Šine menjaju trase

Izvor: B92, 20.Jul.2010, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šine menjaju trase

Zbog radova na Bulevaru od ove sedmice biće zatvorene pojedine deonice.



Postavljanje novog tramvajskog koloseka na Bulevaru kralja Aleksandra, na delu od Batutove i Stanislava Sremčevića do ulica Gospodara Vučića i Vjekoslava Kovača, počelo je 18. jula, a vozila će po izmenjenom režimu saobraćati do 30. jula. Linije javnog prevoza "6A", "79", "Ada 4", "E4", kao i noćni autobusi,voziće dvosmerno levom stranom kolovoza, od raskrsnice sa Batutovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prema Ustaničkoj.

U gradskoj upravi navode da su 19. jula po podne počeli i radovi u Tršćanskoj ulici.

- Saobraćaj će ići jednosmerno Bulevarom ka ulici Dimitrija Tucovića, jer će biti zauzete dve trećine kolovoza pri raskrsnici sa Tršćanskom - objašnjavaju u gradu. - Zbog ovih izmena biće dozvoljeno samo desno skretanje iz ulice Milana Rakića, a za vozila će biti zatvorena i raskrsnica sa Ulicom Branka Krsmanovića, na neparnoj, levoj strani Bulevara. Vozači će moći da koriste Jedrensku. Saobraćajnom signalizacijom biće obeleženo kojim putem će automobili moći da zaobiđu zonu radova.

Prošlo je bezmalo mesec dana od kako su putari prešli na desnu stranu najduže beogradske ulice. Dobar deo tramvajske pruge, izmeštene po sredini ulice, od Vukovog spomenika do Cvetkove pijace, već je urađen. I ekipe "Toplana", "Vodovoda i kanalizacije", kao i ostalih komunalnih preduzeća, napreduju sa postavljanjem podzemnih instalacija. U planu je postavljanje ukupno 4.300 metara vodovodnih cevi, 4.520 metara kanalizacione mreže, kao i 3.300 metara magistralnog toplovoda.

Beograđani uveliko gaze novim trotoarima na pojedinim deonicama, a i vožnja po obnovljenom asfaltu od Golsvordijeve do Sredačke ulice, i od Gvozdićeve do Stanislava Sremčevića, kao i na ostalim rekonstruisanim trasama je prijatnija.

U potpuno novom ruhu Bulevara sugrađani će moći da uživaju od septembra, kada je planiran završetak rekonstrukcije.

Privremene linije

Zbog radova planiranih za ovu sedmicu biće ukinuta autobuska linija "46". Putnike će umesto nje prevoziti privremeno uspostavljene lokalne linije. Autobus sa oznakom "46L" saobraćaće od glavne železničke stanice do Zvezdare, dok će vozila sa brojem "46L1" povezivati Zvezdaru i Mirijevo.

Tekst i fotografija - NovostiOnline

Saobraćajne gužve u Bulevaru

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.