Sezona kupanja na „beogradskom moru”

Izvor: Politika, 13.Jun.2009, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sezona kupanja na „beogradskom moru”

Glavna briga JP „Ada Ciganlija” bezbednost posetilaca. – Spasioci rade od 10 do 19 časova. – Zabava na razne načine

Kupališna sezona na Savskom jezeru danas zvanično počinje.Spasioci će na plažama dežurati svakodnevno od 10 do 19 sati. Zbog toga iz Javnog preduzeća „Ada Ciganlija” apeluju na posetioce da ne ulaze u vodu van ovog termina. O sigurnosti kupača brinuće i pet ekipa Hitne >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pomoći, od kojih su dve raspoređene na makiškoj strani, a tri na levoj obali. Za ovu sezonu u „Adi” najavljuju i neke nove sadržaje, a stare, proverene načine razbibrige će zadržati.

– Organizovaćemo besplatnu obuku za decu neplivače u malom bazenu, gde će mališani pod nadzorom instruktora učiti osnovne tehnike plivanja. Budući da je Ada u letnjem periodu među najatraktivnijim lokacijama u gradu, Turistička organizacija Beograda postaviće info-pult u blizini uprave kupališta. za mahom starije sugrađane potpuno je renovirano okruglo kupatilo – rekla je Tanja Šakotić, predstavnik za medije JP „Ada Ciganlija”.

Zaposlenima u „Adi” glavni cilj ove sezone je bezbednost posetilaca „beogradskog mora”, ali su njihove nadležnosti svedene samo na usmena upozorenja. Minule nedelje spasioci su iz jezera izvukli dva davljenika, mladiće stare do 26 godina. Spasilačke službe su reagovale na vreme, ali ističu da bi scenario mogao da bude mnogo lošiji ukoliko se kupači ogluše o sva upozorenja nadležnih.

Odmaranje na Adi Ciganliji može koštati papreno kao u najskupljim letovalištima usred sezone, ali se može organizovati i tako da ne „izbije” ni jedan dinar iz džepa. Iz preduzeća „Ada Ciganlija” poručuju da nemaju ovlašćenja da utiču na divljanje cena u lokalima, ali da su se zbog toga pobrinuli da obezbede mnogo besplatnih sadržaja.

Posebno su ponosni na novootvoreni trim park sa 24 sprave, a njihovo korišćenje, uz profesore fizičke kulture, ne plaća se. Osnovni cilj poligona za vežbanje jeste da se posetiocima Ade omogući da treniraju individualno i grupno. Posebna pogodnostparka je mogućnost porodičnog dolaska.

Ada ima idealan položaj za bavljenje sportovima na vodi, i zato je počela gradnja Centra za vodene sportove. Objekat nije od čvrstog materijala i pogodan je za reorganizaciju u zavisnosti od aktivnosti. Veslači, kajakaši i jedriličari imaće mesto za odlaganje opreme, a na ovom mestu će se okupljati i vežbati poklonici ribolova, kajaka, veslanja, jedrenja, ronjenja...

Osim besplatnih, u ponudi Ade su i sadržaji za koje je, ipak, potrebno izbrojati novac.

– Iznajmljivanje bicikla, na sat, odrasli plaćaju 150 dinara, dok je cena istog termina za decu 50 dinara manje. Rentiranje rolera košta 200 dinara za sat, a za pola sata uživanja na pedalini potrebno je 250 dinara – kažu u Službi za informisanje „Ade”.

Sat igranja tenisa staje od 500 do 800 dinara, a pejntbola 900. Isto vreme boravka u Avantura parku košta 800 dinara, skijanje na vodi staje od 750 do 1.750, a pecanje na „Ada Safariju” 500 dinara.

D. Vukotić

[objavljeno: 13/06/2009]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje sezona kupanja na Adi Ciganliji

Izvor: S media, 12.Jun.2009, 18:37

Sezona kupanja na Savskom jezeru - najvećem kupalištu u centru dvomilionskog grada počinje u subotu 13. juna, a već prvog vikenda očekuje se više hiljada posetilaca, rečeno je u JP "Ada Ciganlija". .."Temperatura vode nešto je viša od 22 stepena Celzijusa, koliko je neophodno za početak sezone",...

Nastavak na S media...

Danas počinje sezona kupanja na Adi

Izvor: Mondo, 13.Jun.2009

Sezona kupanja na Savskom jezeru - najvećem kupalištu u centru dovomilionskog grada počinje danas, a već prvog vikenda očekuje se više hiljada posetilaca.

Nastavak na Mondo...

Beograd: Počela sezona na Adi

Izvor: B92, 13.Jun.2009

Beograd -- Sezona kupanja na Savskom jezeru počinje danas, a već prvog vikenda očekuje se više hiljada posetilaca, rečeno je u JP "Ada Ciganlija"... "Temperatura vode nešto je viša od 22 stepena Celzijusa, koliko je neophodno za početak sezone", kazao je izvršni direktor za sport i rekreaciju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.