Sa tri obale do Časnog krsta

Izvor: Press, 19.Jan.2010, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa tri obale do Časnog krsta

Tradicionalno plivanje do Bogojavljenskog krsta ove godine će biti organizovano na tri mesta - na Adi Ciganliji, Keju oslobođenja u Zemunu i kod sportsko-rekreativnog centra "Milan Gale Muškatirović".

Proslava velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenje na opštini Čukarica počinje u 8.30 časova liturgijama u hramu svetog Đorđa na Banovom brdu, kao i liturgijom u crkvi svete Petke na Čukaričkoj padini, kaže za Press PR te opštine Zlatana Marković-Ćirić.

- Liturgiju u crkvi svete Petke na...

Nastavak na Press...






Povezane vesti

U hladni Dunav i Savu za Časni krst

Izvor: Blic, 19.Jan.2010

Više od 100 vernika zaplivaće danas u tradicionalnim trkama za Časni krst na Zemunskom keju i Adi Ciganliji kojima se obeležava Bogojavljenje. Osim u Hramu svetog Đorđa, na Čukarici će se po prvi put liturgija služiti i u Crkvi svete Petke...Kupanje na Savskom jezeru organizuje se po dvanaesti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.