REŠENA MISTERIJA DRAŽINOG GROBA

Izvor: Kurir, 24.Mar.2011, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REŠENA MISTERIJA DRAŽINOG GROBA

BEOGRAD - Konačno istina o Draži! Državna komisija za utvrđivanje istine o Draži Mihailoviću konačno će danas, posle 65 godina, saopštiti da je general ubijen u noći između 16. i 17. juna 1946. godine metkom u potiljak i da je njegovo telo bačeno u krečanu na Adi Ciganliji!

BEOGRAD - Konačno istina o Draži!

Državna komisija za utvrđivanje istine o Draži Mihailoviću konačno će danas, posle 65 godina, saopštiti da je general ubijen u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << noći između 16. i 17. juna 1946. godine metkom u potiljak i da je njegovo telo bačeno u krečanu na Adi Ciganliji!

Komisija je na osnovu iskaza 91-godišnjeg visokog oficira Ozne došla do saznanja da je generala Dražu navodno ubio Boža Đorđević, koji je rukovodio streljačkim vodom na Adi Ciganliji.

- Devetoro osuđenika dovedeno je na Adu. Bile su iskopane rake. Nije istina da je bačen u septičku jamu. Njih devetorica bačeni su u raku i poliveni živim krečom. Svako je streljao po jednog metkom u potiljak - navodi se u iskazu sa saslušanja tog oficira, koje su preneli beogradski mediji.

Aleksandar Čotrić iz SPO, član komisije, kaže za Kurir da će na današnjem sastanku zatražiti i iskopavanje lokacije o kojoj u iskazu govori oficir Ozne.

- Moramo imati materijalni dokaz za sve do čega se u istrazi došlo - kaže Čotrić.

(J. V.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.