RANO JE ZA KUPANJE NA ADI

Izvor: Kurir, 07.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RANO JE ZA KUPANJE NA ADI

Sezona kupanja na beogradskom moru počinje tek 15. juna! Nadležni apeluju da se građani uzdržavaju od ulaska u Savsko jezero, spasioci već patroliraju

I pored toga što nadležni iz JP “Ada Ciganlija” svake godine apeluju na građane da letnje temperature ne znače i da je kupanje dozvoljeno, puno je onih koji bi da se “rashlade”.

Tokom prvomajskih praznika, kada je na Adi Ciganliji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bilo kao u košnici, patroliralo je oko 20 spasilaca, koji su imali pune ruke posla. Srećom, bez tragičnih posledica.

Milan Ilić, izvršni direktor JP “Ada Ciganlija”, napominje da zvanična sezona kupanja počinje 15. juna i da je trenutna temperatura vode oko 16 stepeni Celzijusovih.

- Svake godine apelujemo, naročito u ovom periodu, da građani ne ulaze u vodu, jer nije bezbedno. Najveći problem su mladi, naročito oni u alkoholisanom stanju, koje je nekad teško ubediti da kupanje u ovo doba godine nije dozvoljeno i da takvim postupkom ugrožavaju svoj život - istakao je Ilić.

Dok ne počne sezona kupanja, kupalištem će patrolirati nekoliko spasilaca, dok će ih tokom vikenda biti oko petnaestak.

- I ove godine timovi naših spasilaca bili su na obuci u Italiji, s ciljem da da kupanje na Adi bude u potpunosti bezbedno. Poznato je da je ranijih godina bilo davljenja, ali da se situacija u protekle dve godine znatno popravila - uverava Ilić.

(S. M.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.