Pušten u saobraćaj most u Adi

Izvor: S media, 24.Dec.2010, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pušten u saobraćaj most u Adi

Most preko reke Tise u vojvodjanskoj opštini Ada, koji spaja severni Banat i severnu Bačku, vredan 2,2 milijarde dinara, pušten je danas u saobraćaj.

Gvozdena konstrukcija mosta je poklon Nemačke Srbiji. Most je dugačak 245 metara, njegova širina je 11 metara, a visina pilona je 75 metara. Pored mosta, izgradjeno je i 20 kilometara pristupnih puteva.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je da više od 200 godina postoji potreba žitelja severnog Banata i severne Bačke da se premosti Tisa.

Do kraja 2012. gotov most na Adi

On je naveo da je novi most jedan od najvećih i najmodernijih mostova izgradjenih u Srbiji u proteklih nekoliko decenija. Dodao je da most omogućava pristup severnog Banata koridoru 10, dok severnu Bačku približava Rumuniji i prepolovljava razdaljinu izmedju gradjana ovog dela Vojvodine.

"Most je zamajac daljeg privrednog razvoja, a njegov ekonomski, privredni i infrastrukturni značaj je neprocenjiv", ocenio je Pajtić.

Predsednik opštine Ada Zoltan Bilicki podsetio je da je izgradnja mosta počela još 2007. godine i naveo da je reč o najvećoj investiciji u Adi u proteklih više desetina godina.

Novi kredit za most?

Podsetio je da je pre dve godine potpisan protokol sa predstavnicima Osijeka i Temišvara o izgradnji horizontalnog koridora kroz Vojvodinu, koji bi spajao Hrvatsku sa Rumunijom i ocenio da time most na Tisi dobija izuzetan privredni, kulturni i turistički značaj, na medjunarodnom i na lokalnom nivou.

"Puštanjem mosta u saobraćaj stvoren je još povoljniji ambijent za nove investicije, kao i za poboljšanje životnog standarda svih gradjana ovog dela Vojvodine", rekao je Bilicki.

Investitor mosta bila je opština Ada, a izgradnja je finansirana preko Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pušten u saobraćaj most na Tisi kod Ade

Izvor: Mondo, 24.Dec.2010

Most preko reke Tise u vojvođanskoj opštini Ada, koji spaja severni Banat i severnu Bačku, vredan 2,2 milijarde dinara, pušten je danas u saobraćaj.

Nastavak na Mondo...

Pušten u saobraćaj novi most na Tisi

Izvor: SrbijaNet.rs, 24.Dec.2010

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i predsednik opštine Ada Zoltan Bilicki svečano su danas otvorili most na Tisi, u čiju je izgradnju uloženo 2,2 milijarde dinara,- saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije. Ističući da više od dva veka postoji potreba

Nastavak na SrbijaNet.rs...

OTVOREN NAJLEPŠI MOST NA TISI

Izvor: Kurir, 25.Dec.2010, 08:17

ADA - San žitelja Ade i Padeja, ali i meštana ovog dela Vojvodine, da Tisu prelaze preko ćuprije, a ne takozvane Divan skele, konačno je ispunjen...Ubuduće će reku prelaziti preko vitke čelično-betonske konstrukcije mosta dugog 247, a širokog 11 metara, koji na sredini krasi pilonski stub visine...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.