Požar na Adi Huji, osmoro povređeno FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 19.Jul.2017, 07:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na Adi Huji, osmoro povređeno FOTO/VIDEO

Beograd -- Jutros izbio požar u fabrici kartona na Adi Huji. Šest ekipa Hitne pomoći bilo na terenu. Povređeno šest vatrogasaca i dva radnika fabrike, saopštio MUP.

Na terenu je devet vatrogasnih vozila i 28 vatrogasaca i oni su oko 07.45 uspeli da lokalizuju požar koji je izbio, kako je ranije javio RTS, u pogonu za ugalj fabrike "Avala kartonka" u 06.58.

Načelnik u Upravi vatrogasno spasilačke jedinice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << MUP-a Nedeljko Gagić kaže za Tanjug da je požar lokalizovan oko 7.445 i da je u toku njegovo dogašivanje.

RTS navodi da su tri vatrogasca zadobila opekotine, a da su se ostali nagutali dima. Svi povređeni su prebačeni na VMA i u toku su njihovi pregledi i dijagnostika. Na lice mesta Hitna pomoć uputila je jutros tri ekipe, ali su ubrzo poslate još tri.

Fabriku "Avala kartonka" nakon požara posetio je i gradski menadžer Goran Vesić koji je za Tanjug rekao da se lično uverio da je na terenu dovoljno vatrogasnih ekipa i dovoljno ekipa Hitne pomoći.

Neposredno nakon izbijanja požara, kako kaže, zaposleni u fabrici pokušali su vodom sami da ga ugase, a onda je došlo do eksplozije. "Ovo je još jedna situacija da vidimo koliko je važna prevencija, najvažnije je da se sada povreĐeni oporave, vatrgogasci su još jednom pokazali da su čuvari našeg grada i naši heroji", naglasio je Vesić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.