Popravka instalacija na Mostu na Adi, lopovi isekli 4 km kablova

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Dec.2014, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popravka instalacija na Mostu na Adi, lopovi isekli 4 km kablova

Ekipe JKP „Javno osvetljenje” danas su počele popravku instalacija, kako bi se ponovo uspostavilo osvetljenje na Mostu na Adi, a do nedelje uveče osvetljenje bi trebalo da bude dovedeno u ispravno stanje.

"Krenuli smo u sanaciju oštećenja. Prvo na funkcionalnoj rasveti, a kada se ti radovi završe pristupiće se i osposobljavanju dekorativne rasvete mosta. Prema procenama, ukradeno je više od četiri kilometara instalacija. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << To je daleko manja šteta od one koja može nastati zbog ovakvog vandalskog čina imajući u vidu da je ugrožena bezbednost i funkcionalnost saobraćaja u Beogradu, posebno u večernjim satima", izjavio je Darko Glavaš, direktor Beokom servisa.

On je upozorio i apelovao na sve vlasnike otpada i lica koja otkupljuju sekundarne sirovine da nadležne obaveste ukoliko se ove sirovine pojave na tržištu.

Sa isečenih kablova uklonjena je zaštitna izolacija i odneto bakarno jezgro, koje je očigledno i bilo cilj lopova. Na ovakav zaključak upućuju i druge lokacije na kojima se sa objekata u javnoj svojini uklanjaju i otuđuju bakar i druga elektrooprema.

Poznati su primeri krađe u trafostanici na okretnici autobusa broj 65 na Bežanijskoj kosi, zbog čega je čitava saobraćajnica sa autobuskom okretnicom bila u mraku, kao i u dve trafostanice u Zemunu na novosadskom auto-putu, odakle je odneto više stotina litara ulja za transformatore i kompletna oprema, zbog čega nisu radili semafori na novosadskom auto-putu.

"Direkcija za građevinsko zemljište će, uz pomoć radnika 'Javnog osvetljenja', učiniti sve da se oštećeni kablovi što pre zamene, kako bi rasveta Mosta na Adi u najkraćem roku ponovo bila u funkciju",  kažu u Direkciji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.