Policajac spasao dva brata iz požara

Izvor: Vesti-online.com, 25.Feb.2011, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac spasao dva brata iz požara

Policajac Davor Sakal (23) iz Kikinde spasao je braću Akoša (6) i Čongora Kočiša (9) iz Mola kod Ade koji su ostali u zapaljenom stanu u zgradi u Molu! Hrabri policajac rekao je da je sa mokrim peškirom na glavi u poslednji čas izvukao iz sobe pune dima decu koja su spavala!

Kako piše beogradski “Pres“ drama u zgradi u ulici Maršala Tita 73, u kojoj ima 11 stanova, počela je u u noći između ponedeljka i utorka kada se u hodniku usled kvara zapalio razvodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ormar za struju.

- Radio sam u noćnoj smeni i oko 3.30 dobio sam obaveštenje iz dežurne službe da je u Molu izbio požar. Posle nekoliko minuta, pre vatrogasaca i Hitne pomoći, bio sam na licu mesta. Iz zgrade je izbijao gust dim. Na drugom spratu stanari su već zapomagali. Umirio sam ih i izveo u prizemlje. Potom sam čuo da na trećem spratu ima još stanara. Pokušao sam da se popnem, ali nisam mogao zbog gustog dima - priča policajac Davor Sakal, i dodaje:

- Odlučio sam da ipak odem i na treći sprat. Nisam imao mnogo vremena za razmišljanje, naročito kada su mi rekli da ima i dece. Stanari su mi dali mokar peškir. Obavio sam ga oko glave i kroz gust dim odjurio na treći sprat. Ušao sam u stan porodice Kočiš. I roditelji i deca su spavali. Probudio sam roditelje, a decu Akoša i Čongora uzeo u naručje. Majci i ocu naredio sam da se uhvate za mene. Tako smo svi sišli u prizemlje. Izašli smo bukvalno u poslednji čas jer od dima nije moglo da se diše.

Davor kaže da tek sada shvata koliko je situacija bila opasna.

- Drago mi je da sam učinio dobro delo. Evo, juče sam bio sa braćom Kočiš. Oni su sada moji veliki prijatelji, a verujem i da sam ja njihov. Njima nije ništa falilo, a meni jeste, pola sata posle silaska sa decom koristio sam kiseonik jer sam počeo da se gušim. Nije bilo prijatno. Znam da sam dosta reskirao što sam tako uleteo u dim i požar, ali jednostavno nešto me je teralo to da učinim. Ponosan sam zbog toga - kaže hrabri policajac koji sa bratom blizancem i majkom Zorom živi u Kikindi.

Komandir Policijske stanice u Adi Zdravko Kašai ponosan je što u svojim redovima ima takvog policajca i kaže da bi i ostali njegovi policajci tako postupili.

- Davor je pokazao kako treba da postupi svaki policajac. Meni je srce puno jer sam mu baš ja pretpostavljeni. Zaista je bio hrabar. Mnogo je rizikovao, ali je spasao dvoje dece, njihove roditelje i još dvoje starijih stanara. Moramo mu biti svi zahvalni za ono što je uradio - rekao je Zdravko Kašai.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.