Počeo sedmi Supernatural festival na Adi Huji

Izvor: Studio B, 20.Apr.2013, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo sedmi Supernatural festival na Adi Huji

Sedmi Supernatural festival, koji promoviše zaštitu životne sredine i održivi razvoj, počeo je danas u Supernatural parku na Adi Huji u Beogradu.

Posetioci će tokom festivala, koji traje do 20 sati, moći da nauče više o zaštiti životne sredine i zdravom životu i da se zabave uz muzički program.

Festival je počeo nastupom dečjeg hora Čarolija, Minje Subote i Dobrice Erića, a u muzičkom programu Supernatural festivala nastupiće i Đ Filip, ZAA, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Đ Javier Reyes, grupe Kanda, Kodža i Nebojša i Block Out.

Svi zainteresovani koji dođu na festival mogu da se upoznaju sa vodećim ekološkim organizacijama, projektima i ljudima u Srbiji kroz program Grin komjuniti. Predstaviće se domaći i međunarodni stručnjaci iz oblasti biodiverziteta, menadžmenta otpadnih voda, ekološkog turizma i kulture hrane. Biće organizovane i diskusije o revitalizaciji eko sistema Ade Huje i eko turizmu na Dunavu.

Na zelenoj pijaci organizovano je predstavljanje i degustacija autentičnih i organiskih proizvoda Srbije, u plasteniku je organizovana izložba cveća, začinskog i lekovitog bilja, kao i javni čas hortikulture, a uz stručnjake Lige ornitologa Srbije. Ljubiteljima prirode biće omogućeno i da na osmatračnici posamtraju ptice Dunava.

Jedna od zanimljivosti festivala je i interaktivna skulptura "Brod na vetru", u čijem kreiranju mogu da pomognu i posetioci. U organizaciji fonda za sakupljanje i reciklažu limenki Riken, umetnica Ana Đordević kreira strukturu broda, a posetioci mogu da donesu iskorišćene limenke, kojima će se popunjavati njegova jedra.

Ulaz na festival košta 400 dinara, ali će svi posetioci koji doniraju garderobu koja im više nije potrebna, moći da uđu besplatno. Sva prikupljena garderoba biće donirana Crvenom krstu Beograda. Ulaz je slobodan za roditelje s decom. Organizatori poručuju da posetioci na festival mogu da dovedu i kućne ljubimce.

Festival Supernatural nastao je 2007. godine sa ciljem da se obeleži svetski dan Planete Zemlje, 22. april, i podigne svest građana o bitnim ekološkim pitanjima. U meduvremenu, festival je prerastao u ekološki pokret koji se tokom čitave godine bavi projektima iz ekologije, kulture i obrazovanja.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.