Otvoren novi most na Tisi

Izvor: Blic, 24.Dec.2010, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren novi most na Tisi

NOVI SAD/ADA - Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i predsednik opštine Ada Zoltan Bilicki svečano su danas otvorili most na Tisi, u čiju je izgradnju uloženo 2,2 milijarde dinara, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Ističući da više od dva veka postoji potreba žitelja severnih delova Bačke i Banata da se ta reka premosti, Pajtić je naglasio da je taj most, između Ade i Padeja, jedan od najvećih i najmodernijih u našoj zemlji, izgrađenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << proteklih decenija.

"Most je zamajac daljeg privrednog razvoja, a njegov ekonomski, privredni i infrastrukturni značaj je neprocenjiv", rekao je Pajtić i dodao da će od sada biti omogućen bolji pristup severnog Banata Koridoru 10, severnu Bačku približiće Rumuniji i prepoloviće razdaljinu između stanovnika tog dela pokrajine.

"Istovremeno, to je jedan od najkompleksnijih arhitektonskih poduhvata, jer je, pored mosta, izgrađeno i 20 kilometara pristupnih puteva, koji će doprineti kvalitetu života građana ovog dela Srbije", istakao je on.

Predsednik ađanske opštine Bilicki je podsetio da je izgradnja mosta počela 2007. godine, investitor je opština Ada, a projekat je najvećim delom finansiran preko Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Gvozdena konstrukcija mosta, dugog 245 metara, a širokog 11 metara, poklon je Nemačke Srbiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.