Otvoren Nautički klub Palilula

Izvor: Blic, 03.Jun.2011, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Nautički klub Palilula

BEOGRAD - Predsednik opštine Palilula Danilo Bašić danas je svečano je otvorio prvi paliluski Nautički klub na Adi Huji. Pored organizovane regate i jedrenja, prikazano je surfovanje i kajtovi na vodi kao nešto do sad neviđeno kod nas.

Posle kraće svečanosti, Danilo Bašić je sa decom jedriličarima podigao na jarbol zastave Nautičkog kluba i opštine Palilula, što je bio znak da je prvi paliluski jedriličarski klub otvoren.

Iako je ovo nov klub, njegovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osnivači imaju veliko iskustvo u jedrenju koje će, kako kažu, uložiti da i dalje razvijaju ovaj lepi ekološki sport na Dunavu. U klubu su tri reprezentativca u klasi "laser", i šest mladih jedriličara od 6 do 14 godina, koji jedre u klasi "optimist", i već u drugoj godini jedrenja počinju da osvajaju medalje na domaćim takmičenjima.

Dvadesetak jedriličarskih beogradskih klubova učestvovalo je danas u regati povodom ove manifestacije, i to su bila prva jedra raširena sa paliluske strane Dunava.

Jedna od prvih akcija kluba počinje već sledećeg vikenda - to je besplatna škola jedrenja za decu od sedam do petnaest godina, koja će trajati mesec dana. Sva neophodna oprema za jedrenje, od čamca do pojasa za spasavanje, dobija se u klubu.

Ada Huja je prostor isključivo opredeljen za rekreaciju i ekologiju, te se ovaj događaj savršeno uklopio u ostale koji skreću pažnju na važnost zaštite životne sredine. Danas je održana i Dunavska konferencija, koja okuplja podunavske gradove i vodi ka potpisivanju konvencije o čuvanju Dunava od zagađenja, dok je sutra, 4. juna, Ada Huja jedan od centara akcije "Očistimo Srbiju", a u nedelju je Dan zaštite životne sredine.

- Jedrenje je ekološki sport koji koristi čistu energiju vetra, te je i Nautički klub "Palilula" orijentisan u ovom pravcu, izjavila je Ljiljana Maričić - Grujić, PR kluba.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Prvi jedriličarski klub „Palilula“

Izvor: Danas, 03.Jun.2011

Prvi jedriličarski klub „Palilula“ otvoren je juče na keju Ade Huje u blizini restorana „Carska ohota“. Svečanim podizanjem zastave Danilo Bašić, predsednik Opštine Palilula označio je i početak rada ove sportske ustanove.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.