Odšteta za “boginjavi„ kukuruz

Izvor: Glas javnosti, 30.Jun.2009, 04:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odšteta za “boginjavi„ kukuruz

ADA - Paorima čiji su usevi greškom poprskani herbicidom „reglon forte“, kada je pre desetak dana iz vazduha zaprašena uljana repica na posedu kombinata „Halas Jožef“ iz Ade, šteta će biti namirena.

Na sastanku u SO Adi, kome su juče prisustvovali i ojađeni zemljoradnici, predstavnici lokalne samouprave i firme aerodrom Ečka DOO Zrenjanin, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je obavila sporno avio-tretiranje, postignut je dogovor o nadoknadi štete za oštećene paore iz Ade, Mola i Utrine.

Delimično zadovoljni

Zemljoradnik iz Mola Atila Almadi, kome je herbicidom poprskano kukuruz na 30, šećerna repa na 40 i paštrnak na sedam hektara, kaže da je delimično zadovoljan onim što nudi aerodrom Ečka DOO Zrenjanin.

- Ali, ostaje otvoreno da vidimo da li će se usevi oporaviti i šta ćemo najesen požnjeti - kaže Almadi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.