Održan Sportski dan posvećen deci sa invaliditetom na Adi Ciganliji

Izvor: Studio B, 04.Okt.2011, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan Sportski dan posvećen deci sa invaliditetom na Adi Ciganliji

Sportski dan posvećen deci sa invaliditetom održan je danas na terenima Ade Ciganlije, koji su upotpunili učesnici manifestacija „Radost Evrope" i „Dečje nedelje".

Veliki broj dece učesnika iz nekoliko beogradskih škola i domova za decu sa invaliditetom obišao je i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, koji je sa njima odmerio snage u nekoliko disciplina, ukazavši im na potrebu da se što više posvete zdravim životnim navikama.

Akcija je podstaknuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << potrebom da se deca sa invaliditetom aktivno uključe u naše društvo, čijoj će inkluziji pomoći i prisustvo učesnika manifestacija „Radost Evrope" i „Dečje nedelje", ukazala je članica Gradskog veća Nataša Milošević.

Ona je za Beoinfo istakla da je od suštinske važnosti da se roditelji dece sa invaliditetom, takođe, aktivno uključe u okakve i slične manifetstacije.

-Vrlo je važno da se kod dece sa invaliditetom usmeri pažnja na njihove zdrave potencijale, koje će razvijati i ispoljiti u sportu, umetnosti ili nekom drugom stvaralaštvu, a mi kao društvo u obavezi smo da stvorimo uslove za tako nešto - navela je Miloševićeva.

Predsednik Savetodavnog tela za osobe sa invaliditeom pri kabinetu gradonačelnika Darko Ivić precizirao je da je danas na Adi održana treća manifestacija koja promoviše zdrave stilove živote osoba sa invaliditetom, sa akcentom na decu sa invaliditetom, kao podrška dvema pomenutim dečjim manifestacijama u Beogradu.

-Uz pomoć Dečjeg kulturnog centra Beograda, mališani sa invaliditetom će biti u prilici da se u sportskim aktivnostima - gimnastici, mačevanju, boćanju, pecanju, tai-čiju i drugim) povežu sa ostalom decom, učesnicima međunarodnih manifestacija iz različitih delova Evrope - istakao je Ivić.

Gradski sekretar za sport i omladinu grada Beograda Aca Kovačević podsetio je da taj sekretarijat aktivno uščestvuje u svim manifestacijama u kojima su nosioci osobe sa invaliditetom, pomažući tokom čitave godine sve njihove organizacije.

Veliki broj sadržaja Ade Ciganlije prilagođen je osobama sa invaliditetom, uz unapređenje sadržaja svake godine, a sve u cilju da te osobe izađu iz svojih domova i da se usmere ka zdravim životnim navikama, ukazao je direktor tog javnog preduzeća Zoran Gajić.

Na tradicionalnoj manifestaciji su učestvovali štićenici Osnovne škole za specijalno obrazovanje „Anton Skala",„Stefan Dečanski", „Veljko Ramadanović", Udruženja „Plava školjka", deca iz „Sokobanjske" i Prihvatilišta grada Beograda, Doma „Drinka Pavlović", kao i niz drugih udruženja roditelja dece sa smetnjama u razvoju.

Pokrovitelji manifestacije su Javno preduzeće „Ada Ciganlija", u saradnji sa Savetodavnim telom za osobe sa invaliditetom pri kabinetu gradonačelnika i Gradskim većem, i Saobraćajnim preduzećem „Lasta", uz podršku Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd" i Ministarstva rada i socijalne politike.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.