Nova scena ADU u Zagrebu

Izvor: SEEcult.org, 13.Mar.2015, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova scena ADU u Zagrebu

Akademija dramske umetnosti u Zagrebu, nakon dugogodišnjih težnji, pokreće pozorišnu scenu za rad i izvođenje predstava koje će biti dostupne široj javnosti.

Projekat nove akademske scene, kako je saopšteno, ima za cilj predstavljanje ispitnih produkcija, stvaranje novih pozorišnih imena i obrazovanje novih generacija umetnika, čiji će radovi od sada biti redovno i u većoj meri dostupni javnosti.

“Nakon dugogodišnjih težnji i nastojanja mnogobrojnih nastavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << i i studenata, napokon se ostvaruje san pokretanja druge scene Akademije dramske umetnosti u izvedbenoj dvorani F22 u Frankopanskoj 22”, istakla je dekan ADU Borna Baletić.

Scena F22 će, pored postojeće scene ADU, gde se redovno odvijaju probe i ispitne produkcije, svakoga meseca prikazivati zanimljive i uspešne studentske predstave, a misija je trajno uspostavljanje novog scenskog prostora u koji će rado svraćati pozorišna publika željna novog i drugačijeg teatra. Publika će ujedno imati priliku da prati rezultate stvaralačkih procesa novih generacija pozorišnih umetnika.

      Hunting family 2

Prvo izvođenje na novoj sceni biće 14. marta, a radi se o reprizi scenskog projekta “Pomutnje”, nastalog u koprodukciji ADU i Eurokaza, prema romanu “Pomutnje gojenca” Törlessa Roberta Musila. Predstava je imala premijeru u septembru 2014. godine u Njujorku, nakon čega je više puta izvođena u Zagrebu.

Reditelj projekta je Branko Brezovec, a u predstavi glume predstavnici nove generacije glumaca sa Akademije (Romano Nikolić, Hrvojka Begović, Dado Ćosić, Domagoj Janković i Adrian Pezdirc).

      Ilijada

Nakon “Pomutnji”, zakazana su i izvođenja dve predstave koje su nastale kao deo ispitnih produkcija na Akademiji, a za 19. mart najavljeno je ponovno gostovanje projekta priznatog evropskog koreografa i pedagoga savremenih plesnih tehnika Francesca ScavetteHunting family 2”, sa studentkinjama druge godine plesa ADU.

Za 27. mart najavljeno je predstavljanje glumačke klase Krešimira Dolenčića predstavom “Ilijada”, koja je nastala kao kombinacija tekstova Homera, Alessandra Bariča i studentkinje dramaturgije Dine Vukelić.

Ulaz na predstave je besplatan.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.