Narandžasta tura

Izvor: Akter, 04.Jul.2015, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narandžasta tura

Uspešno završena treća Narandžasta biciklistička tura kroz Beograd potvrdila je da je interesovanje za urbani biciklizam među Beograđanima u porastu, o čemu svedoči i podatak da je ovogodišnja manifestacija bila najbrojnija do sada, saopštili su organizatori.

Narandžasta biciklistička tura (Orange Bike Ride) je, kako se navodi, okupila preko 500 građana koji su tako poručili da je svako biciklista i da bi bicikl trebalo svakodnevno

koristiti kao prevozno sredstvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
"Veoma sam zadovoljan što ova manifestacija raste iz godine u godinu i drago mi je što je holandska ambasada podržava od početka", izjavio je ambasador Kraljevine Holandije Loran Stokvis, koji se pridružio vožnji.

Holandija kao svetski lider u biciklizmu je primer kako masovna upotreba bicikla kao prevoznog sredstva doprinosi ekonomskom razvoju zemlje i očuvanju životne sredine.

"Stotine biciklista koji su se pridružili vožnji kroz Beograd šalju važnu poruku da građani žele da voze bicikle," izjavio je Ralf van der Zijden, osnivač "Beograd Velograd" festivala.

"Iz godine u godinu je sve veći odziv ljudi, a to ukazuje da se stvari menjaju i da Beograđani vožnju bicikla više ne vide samo kao oblik rekreacije ili sportsku aktivnost već kao svakodnevnu vrstu transporta koja je za sve građane, i starije i mlađe, i bez obzira na stil života", ukazao je on.

Stotine Begrađana u "narandžastoj" koloni prešli su put od Trga republike, kroz Terazijski tunel, preko Novog Beograda i mosta na Adi, do Savamale i KC Grada.

Sponzor "Beograd Velograd" festivala i ove godine bila je Erste banka, a 30 zaposlenih kompanije Hemofarm je učestvovalo u vožnji, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.