NA ADI TRIBINA O OSOBAMA SA INVALIDITETOM

Izvor: Kurir, 02.Dec.2011, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA ADI TRIBINA O OSOBAMA SA INVALIDITETOM

U Centru za vodene sportove na Adi Ciganliji održana je tribina pod nazivom „Promovisanje osoba sa invaliditetom

BEOGRAD - U Centru za vodene sportove na Adi Ciganliji održana je tribina pod nazivom „Promovisanje osoba sa invaliditetom kroz primere dobre prakse društveno odgovornih preduzeća i medija”.

Na tribini je bilo reči o inkluziji osoba sa invaliditetom putem sportskih i kulturnih manifestacija na Adi Ciganliji, gde su prisutnima predstavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rezultati rada JP „Ada Ciganlija” u cilju prilagođavanja najposećenijeg beogradskog izletišta osobama sa različitim poteškoćama.

– Grad Beograd je tokom poslednjih godina učinio mnogo kako bi se uklonile arhitektonske barijere i kako bi se gradska infrastruktura prilagodila osobama sa invaliditetom – istakao je direktor JP „Ada Ciganlija” Zoran Gajić i dodao da je ovo beogradsko izletište adaptirano kako bi osobe sa invaliditetom mogle u potpunosti da koriste sve sadržaje koji su u njenoj ponudi.

Deo tribine bio je posvećen značaju redovnog i pravilnog izveštavanja medija, koji u velikoj meri pomažu integraciji osoba sa invaliditetom u društvo. Pored predstavnika medija, na tribini su učestvovali i predstavnici raznih udruženja za osobe sa invaliditetom, škola, gradskih opština i medija.

– Uloga medija u inkluziji osoba sa invaliditetom i skretanju pažnje javnosti na probleme sa kojima se susreću od izuzetnog je značaja. Redovno izveštavanje o manifestacijama namenjenim osobama sa invaliditetom, ali i edukacija javnosti o pravilnoj terminologiji pristupa invaliditetu predstavljaju pravi put ka stvaranju inkluzivnog društva kome težimo, rekao je Darko Ivić, predsednik Savetodavnog tela za osobe sa invaliditetom pri kabinetu gradonačelnika.

Predstavnici opština Stari grad i Čukarica upoznali su prisutne sa rezultatima koje su ove dve opštine ostvarile u uklanjanju fizičkih barijera i sprovođenju različitih projekata koji olakšavaju svakodnevni život osoba sa invaliditetom i doprinose njihovoj integraciji u društvo.

E. P. K.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.