Mostom na Adi prošetalo 65 hiljada građana!

Izvor: S media, 14.Avg.2011, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mostom na Adi prošetalo 65 hiljada građana!

Novim mostom kod Ade Ciganlije u toku vikenda prošetalo je 65.000 građana, saopštila je Služba za informisanje grada Beograda.

Novim savskim mostom kod Ade Ciganlije, koji je tokom vikenda bio otvoren za posetioce, prošetalo je 65.000 građana, saopšteno je iz Gradske uprave.

Od cukaričke do novobeogradske obale Save, tokom jučerašnjeg dana, od >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 9 do 19 sati, prešlo je više od 25.000 Beograđana, a taj rekord premašen je danas nešto posle 17 sati.

Tokom šetnje, koja je u proseku trajala oko pola sata, građani su se zaustavljali, fotografisali, komentarisali izgled, gradilište i ocenili da će novi most doneti samo dobro Beogradu i njegovim stanovnicima i posetiocima.

Beograđani su imali priliku i da "kumuju" mostu, jer su na obe pristupne strane, od Čukarice i Novog Beograda, bili postavljeni štandovi tih opština, na kojima su ostavljali svoje predlog za ime novog mosta.

Predlozi imena mosta na Adi - Harfa i Most dr Rajsa

Vučić: Koliko košta most?!

Najveći izdatak most na Adi Ciganliji

Najčešće predlagana imena bila su most Zorana Ðinđića i Andrićev most, ali i jedinstvena imena kao "Avalino" i "Nebesko jedro", dok je najmlađe most asocirao na harfu, zvezdicu i lepezu.

Tokom vikenda bili su prekinuti radovi na mostu, ali se majstori već sutra vraćaju na najveće beogradsko gradilište.

Most preko Save biće otvoren za saobraćaj 15. decembra, do kada će biti izgrađen i deo pristupnih saobraćajnica, a kompletno će biti završen tokom 2013. godine.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.