Most na Adi i danas otvoren za posetioce

Izvor: S media, 14.Avg.2011, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Most na Adi i danas otvoren za posetioce

Novi most kod Ade Ciganlije još danas je otvoren za posetioce, koji će od 9 do 19 sati moći da pređu sa čukaričke na novobeogradsku stranu Save. Pored šetnje, građani će moći i da predlažu nazive za most. Do 12 sati mostom prošetalo 11.000 gradjana.

Beograđani će i danas, od 9 do 19 sati, moći neometano da prelaze s jedne na drugu obalu reke preko novog mosta kod Ade Ciganlije.

Prilazi ostaju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << isti - duž Rampe 4 u Radničkoj ulici (čukarička strana) i iz ulice Savski nasip (novobeogradska i zemunska strana).

Novim mostom kod Ade Ciganlije danas je do 12 časova prošetalo 11.000 gradjana, saopštila je Služba za informisanje grada Beograda.

Mogućnost prelaska sa Čukarice u Novi Beograd i obrnuto, preko novog mosta kod Ade Ciganlije, navela je veliki broj Beograđana i juče da prepešače skoro 1, 5 kilometara njegove dužine i steknu prvi utisak o, kako su ocenili, budućem simbolu prestonice.

Pored toga što su mogli da prošetaju novim mostom, Beograđani su imali priliku i da mu "kumuju", jer su se na obe pristupne strane nalazili štandovi opština Čukarica i Novi Beograd, na kojima su građani ostavljali svoje predloge za ime novog mosta.

Diskaveri o mostu preko Ade Ciganlije

Golferi amateri sutra na Adi Ciganliji

Na Adi bioskop "pod vedrim nebom"

-Mislim da treba da se zove most Zorana Djinđića, jer su, zahvaljujući njemu, i započeti radovi na njegovoj izgradnji- rekao je student Aleksa Glišević.

Budući da je most u Beogradu, treba da se zove "Avalino", jer to ime asocira na Beograd, predložio je jedan stariji sugrađanin, a ima i onih koji smatraju da most treba da ponese ime Dragoljuba Draže Mihailovića.

Najmlađi Beograđani predložili su da se novi most zove "Nebesko jedro" ili "Harfa".

-Most je lep, sviđa mi se i mislim da treba da se zove 'Nebesko jedro', jer liči na jedro i veliki je do neba - rekao je Tanjugu dvanaestogodišnji Nikola, koji je sa sestrom i mamom među prvima prošetao mostom.

Među predlozima kojima su građani "krstili" most su i "Ada", "Zvezdica", "Lepeza", "Andrićev most", "Most mladosti"...

Most preko Ade Ciganlije će, bez pristupnih saobraćajnica, koštati oko 120 miliona evra.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.