Manifestacija Momin krug na Adi

Izvor: B92, 05.Sep.2011, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manifestacija Momin krug na Adi

Zadužbina Momo Kapor, uz podršku Grada Beograda i JP Ada Ciganlija, organizovaće 9. septembra jednodnevni kulturni događaj "Momin krug", kod skulpture Dafne na Adi

"Momin krug" je pokušaj da se napravi "mikro festival ili događaj - performans s velikim dometima", koji će probati da mapira Adu i Beograd kao još jedan kreativni i umetnički potencijal ovog regiona.

Na programu su, počev od 16 sati, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << muzika kvarteta "Nevski", čitanje delova romana "Zoe", druženje sa autorima knjige - zbornika "Legenda Kapor", projekcija filma "Njujork, grad po meri čoveka", kabare "Halo Beograd" i drugi kulturni sadržaji, ali i neizbežna degustacija vina što sve zajedno čini omaž popularnom umetniku i hedonisti Kaporu.

Više od pola veka Beograd i Ada su nepresušne inspiracije za Kapora kao pisca i slikara koji je svojim pričama, esejima i zapisima, kao i svojom izuzetno rafiniranom linijom pera pokušavao da otkrije magiju Ade i Beograda.

Linija koja povezuje segmente ovogodišnjeg festivala formira put koji je iz svog stvaralačkog centra, Ade Ciganlije, prelazio Kapor, ostavljajući neizbrisiv trag za sobom. U planu je da ovaj kulturni događaj, koji je u tesnoj vezi s umetničkim stvaralaštvom Kapora postane višednevan i tradicionalan, najavili su organizatori.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.