Leto na beogradskom moru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jul.2015, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leto na "beogradskom moru"

Poslednja tri dana u Srbiji je na snazi crveni meteo-alarm, zbog tropskih temperatura koje se u najtoplije doba dana kreću blizu četrdesetog podeljka. Veliki broj Beograđana je svoju oazu pronašao na Adi Ciganliji, rečnom ostrvu na reci Savi, u okviru kojeg se nalazi i Savsko jezero. „Beogradsko more“, kako ga građani kolokvijalno nazivaju, tokom letnjih dana privlači na desetine hiljada kupača i ljubitelja vodenih sportova. Inače, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << poslednjih dana je zbog visokih temperatura u Urgentnom centru Beograd povećan prijem osoba starijih od 65 godina, koje su iscrpljene i dehidrirane, kažu u ovoj ustanovi. Hidrometerolozi najvljuju da će se tropsko vreme u Srbiji zadržati do kraja ove sedmice.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ada umesto mora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jul.2015

Zbog tropskih temperatura koje se u najtoplije doba dana kreću blizu četrdesetog podeljka veliki broj Beograđana je svoju oazu pronašao na Adi Ciganliji, rečnom ostrvu na reci Savi, u okviru kojeg se nalazi i Savsko jezero. RSE foto Vesna Anđić

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.