Letnji red vožnje GSP-a

Izvor: Studio B, 25.Jun.2012, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letnji red vožnje GSP-a

Od danas važi letnji red vožnje za vozila javnog gradskog prevoza tako da umesto 1330 vozila saobraća 1015.

Smanjenje nije obuhvatilo linije na kojima inače saobraća mali broj vozila, kao i noćni prevoz, ekspres mini bus linije i polaske Bg voza. Istovremeno uvedeno je pet sezonskih linija koje iz različitih delova grada voze do Ade Ciganlije, svakodnevno od 9 do 21 čas.

Od Trga Republike autobusom sa oznakom Ada1, putnici za samo 30 do 40 minuta mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << stignu do Savskog jezera. Na raspolaganju su im četiri klimatizovana autobusa koji radnim danom i vikendom polaze u proseku na pola sata. Putnici, koji su prošlog leta koristili ovu liniju, kažu da im mnogo znači, jer ne moraju da menjaju više prevoza i putuju satima, već jednim autobusom direktno i brzo stižu do kupališta.

- Goran Lalić, vozač - Zašto je linija korisna? Da rasteretimo autobus 23 iz centra grada i da pomognemo ljudima da ne presedaju na dva prevoza.

Ne moraju da presedaju ni oni koji do jezera žele da dođu iz Zemuna, sa Konjarnika, Mirijeva i Bežanijske kose, jer su i te trase pokrivene dodatnim autobusima. Za obilazak grada i odlazak na jezero, letnje linije isprobali su i gosti Beograda.

Osim novih autobusa ka Adi, počela je da radi i sezonska linija 400, koja će svake nedelje od 8 do 19:30 putnike voziti od Voždovca do vrha Avale. Letnji režim uveden je i na drugim linijama, pa će Beograđane do 31. avgusta, umesto 1330 prevoziti 1015 vozila, od kojih je 65 odsto klimatizovano.

Ono što redukcijom neće biti obuhvaćeno su noćne linije, ekspres mini bus linije i polasci Bg voza. On će raditi u špicu na 15 minuta, a van na 30 minuta, prvenstveno zbog režimskih izmena koje su na snazi na Novom Beogradu. Tramvaji 7, 9 i 13 ne odlaze dalje od Bulevara Mlutina Milankovića do bloka 45, te linije su skraćene, ali je uvedena linija 7a koja vozi od bloka 45 do TC Ušća.

Izmene do kraja avgusta biće i na linijama 12 i 13, zbog radova na petlji Radnička. Tramvaj 12 vozi od Gospodarske Mehane do Omladinskog stadiona, dok je tramvaj 13 ukinut, a uvedena autobuska linija 13a koja saobraća od Banovog brda do Železničke stanice.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.