Izbegnuta tragedija na Adi Ciganliji

Izvor: RTS, 02.Jul.2012, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbegnuta tragedija na Adi Ciganliji

Spasioci izvukli devojku koja se davila dok je pokušavala da prepliva jezero. Zahvaljujući brzoj reakciji spasilačke službe devojka je izvučena na obalu, nakon čega je intervenisala ekipa Hitne pomoći.

Na Savskom jezeru na Adi Ciganliji spasioci su izbavili sedamnaestogodišnju devojku koja se davila pokušavajući da prepliva jezero.

Kako je saopšteno iz javnog preduzeća "Ada Ciganlija", sedamnaestogodišnja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << T. L. iz Banja Luke sa drugaricom je krenula da preplivava jezero i pored upozorenja spasioca da je preplivavanje najstrože zabranjeno i opasno.

Jedna od njih počela je da tone i zahvaljujući brzoj reakciji spasilačke službe devojka je izvučena na obalu, nakon čega je intervenisala ekipa Hitne pomoći.

Nakon spasavanja, dežurni spasilac koji je intervenisao rekao je da je devojku od utapanja delilo samo nekoliko sekundi i da je pravovremena reakcija spasilačke službe presudila da se ovaj slučaj ne završi tragično, navedeno je u saopštenju.

Iz "Ade Ciganlije" podsećaju da je ovo 18. uspešna intervencija spasilačke službe od početka letnje sezone, a uzrok svih incidenata je neodgovorno ponašanje kupača i nepoštovanje pravila kupališta.

Prošle sezone koja je trajala više od 100 dana, spasilačka služba imala je ukupno 26 intervencija uspešnog spašavanja davljenika, navodi se u saopštenju i dodaje da porast broja intervencija ove godine ukazuje na potrebu da kupači moraju da se ponašaju odgovornije i ne izazivaju incidente kojima ugrožavaju sopstveni i živote ostalih kupača.

Uprava tog javnog preduzeća ponovo je apelovala na sve posetioce da se ponašaju odgovorno na kupalištu, da se pridržavaju pravila i slušaju opomene spasilačke službe.

Podeseća se da je kupanje dozvoljeno i bezbedno samo u obeleženim zonama, i to u toku radnog vremena kupališta od 10 do 19 sati, a da je kupanje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci najstrože zabranjeno i opasno.

Hroničnim bolesnicima savetuje da se pridržavaju svojih redovnih terapija, a roditeljima da paze na svoju decu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spasioci spasili maloletnicu od davljenja

Izvor: Kurir, 02.Jul.2012

Devojke krenule da prepplivavaju jezero kada je jedna od njih počela da tone, a zahvaljujući brzoj reakciji spasioca devojka je izvučena na obalu..BEOGRAD - Na Savskom jezeru na Adi Ciganliji spasioci su spasili davljenja 17.godišnju devojku kada je pokušala da prepliva jezero...Kako je saopšteno...

Nastavak na Kurir...

Banjalučanka spasena iz Savskog jezera

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jul.2012

BEOGRAD - Spasioci na Savskom jezeru na Adi Ciganliji izbavili su danas sedamnaestogodišnju djevojku iz Banjaluke, koja se davila.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Spasioci spasili maloletnicu od davljenja

Izvor: Glas javnosti, 03.Jul.2012, 16:05

BEOGRAD - Na Savskom jezeru na Adi Ciganliji spasioci su spasili davljenja 17.godišnju devojku kada je pokušala da prepliva jezero...Kako je saopšteno iz javnog preduzeća "Ada Ciganlija", 17.godišnja T. L. iz Banja Luke sa drugaricom je krenula da preplivava jezero i pored upozorenja spasioca da...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.