Identifikovana 4 tela iz Čepela

Izvor: B92, 13.Okt.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identifikovana 4 tela iz Čepela

Budimpešta -- Mađarska policija saopštila da su identifikovana sva četiri tela koja su pronađena sredinom avgusta zakopana na Čepelu, dunavskoj adi južno od Budimpešte.

Prema rečima direktora Nacionalnog istražnog ureda Zoltana Čiznera, radi se o jednoj porodici iz Njaređhaza, u županiji Pešta, koja je živela među beskućnicima u čepelskom dudinjaku, blizu luke.

Porodicu su činili 53-ogodisnja žena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njen životni saputnik (48), sin (30) i njegova izabranica (40). Ubijeni su zbog nevelike imovine, a zna se da je žrtva i jedan muškarac (32) iz obližnjeg Diošda, mada njegovo telo još nije pronađeno.

Za sva tri ubistva optuženi su Dragan Bajić (38) iz Bačkog Gradišta i dvojica Mađara - Žolt B. i Janoš Č.

Bulevarski "Borš" je objavio i vest, navodeći novosadske izvore, da je srpska policija na Surčinu uhapsila Zvonka M. (42), koji je minulih godina navodno često dolazio u Budimpeštu, gde se sastajao s Bajićem.

Prema saznanjima lista, sumnja se da i on ima neke veze bar s jednim od tih čepelskih ubistava.

Dnevni list "Blik" je, pozivajući se na izjave svedoka, preneo priču da je u šumi ubijen još jedan muškarac, kojeg su prethodno mučili tako što su mu iz vazdušne puške pucali u oko, a onda ga zakopali tako da mu je samo glava ostala na zemlji.

Monstruozne zločine prijavio je jedan mladić poreklom iz Rumunije, koji je uspeo da se izvuče iz rake u koju je bio zakopan do grla.

Maltretirali su ga, kako je kasnije prijavio policiji, Bajić i jedan mađarski nevenčani par beskućnika.

Kasnije je glavnoosumnjičeni, nudeći policiji nagodbu, pokazao gde se nalazi raka s leševima, verujući da on neće biti povezan s tim zločinom. Otisci prstiju su ga, međutim, odali, kao i pomenutu drugu dvojicu.

Policija trenutno vodi tri odvojene istrage - o zlostavljanju rumunskog mladića, ubijenoj porodici i nestalom čoveku iz Diošda - ali je moguće da će neke kasnije biti spojene, izjavio je načelnik Odeljenja za životnu zaštitu Tamaš Deme.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IDENTIFIKOVANA JOŠ ČETIRI LEŠA SA ADE ČEPEL KOD BUDIMPEŠTE

Izvor: Kurir, 13.Okt.2011

BUDIMPEŠTA- Mađarska policija je saopštila da su identifikovana sva četiri tela koja su pronađena sredinom avgusta zakopana na Čepelu, dunavskoj adi južno od Budimpešte...Prema rečima direktora Nacionalnog istražnog ureda (NNI) Zoltana Čiznera, radi se o jednoj porodici iz Njaređhaza, u županiji...

Nastavak na Kurir...

Budimpešta: Novi osumnjičeni za ubistva

Izvor: Večernje novosti, 13.Okt.2011

Mađarska policija je saopštila da su identifikovana sva četiri tela koja su pronađena sredinom avgusta zakopana na Čepelu. Navodno uhapšen novi osumnjičeni Zvonko M.

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.