Gradska vlast neće posredovati u slučaju oko Egzitovog kampa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2012, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradska vlast neće posredovati u slučaju oko Egzitovog kampa

NOVI SAD -

Gradska vlast u Novom Sadu ne želi da komentariše nesuglasice između Egzita i Vodovoda o mestu postavljanja kampa za goste festivala i neće posredovati u tom slučaju, rečeno je danas u Gradskoj kući za Radio Novi Sad.

U Gradskoj kući napominju da je struka jedina koja može da oceni da li postoji opasnost ukoliko Egzitov kamp i ove godine bude postavljen u blizini izvorišta vode na Petrovaradinskoj adi.

S druge strane, u Vodovodu i danas upozoravaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na taj problem i najavljuju mogućnost da zbog bezbednosti Novosađana prekinu isporuku vode sa tog izvorišta, dok u Egzit timu kažu da će pre ugasiti festival, nego da grad u to vreme ostane bez vode.

"Sa izvorišta 'Petrovaradinska ada' novosadski vodovod dobija polovinu sirove vode, pa će u celom gradu, najverovatnije, doći do tronedeljne restrikcije vode i to na smenu, po delovima grada i po nekoliko sati dnevno", izjavio je juče šef službe za odnose s javnošću u "Vodovodu" Davor Santrač za Radio-televiziju Vojvodine.

Nakon toga, juče su se oglasili i organizatori festivala Egzit koji su naveli da su šokirani najavama iz novosadskog Javnog komunalnog preduzeća (JKP) Vodovod i kanalizacija, da postoji mogućnost da će Novosađanima isključivati vodu.

Organizatori Egzita su naveli da imaju potrebne dozvole za postavljanje kampa na toj lokaciji, kao i da će biti poštovani najviši higijenski standardi i na taj način izvorišta vode neće biti ugrožena.

"Očigledno se i ove godine Egzit pokušava uvući u političke sukobe i intrige. Ukoliko ovo JKP istraje na suludoj i neodgovornoj uceni, mi svakako nećemo dopustiti da Novosađani trpe i pronaći ćemo neko drugo, sigurno lošije rešenje za smeštaj hiljada ljudi iz celog sveta", piše u saopštenju.

Sličan spor se vodio i pre prošlogodišnjeg festivala, kada je Vodovod i kanalizacija odbijao da priključi Egzitov kamp na vodovodnu mrežu, jer je upozoravao da on predstavlja opasnost po fekalno zagađenje izvorišta vode Petrovaradinska ada.

To JKP saopštilo da je bilo suočeno sa "konstantnim pritiscima", kao i sa jasnom porukom da će kamp biti priključen na vodovodnu mrežu, sa ili bez saglasnosti tog preduzeća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.