Građani “kumuju“ mostu preko Ade

Izvor: Vesti-online.com, 10.Avg.2011, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani “kumuju“ mostu preko Ade

Građani Beograda moći će u subotu, 13. avgusta da tokom javne posete mostu preko Ade daju svoj predlog za njegovo ime, najavljeno je iz opštine Novi Beograd.

Novi most preko Save tokom vikenda biće, prvi put, otvoren za javnu posetu, pa će građani, u periodu od 9 do 19 sati imati priliku da pređu sa jedne na drugu obalu reke.

Kako bi se što većem broju građana omogućilo da posete novi most, tokom vikenda >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << biće uspostavljena i besplatna privremena autobuska linija M1 koja će saobraćati od opštine Novi Beograd do raskrsnice ulica Jurija Gagarina i Savski nasip, odakle se prilazi mostu.

Čukarička i novobeogradska obala reke spojena su mostom na Adi 8. avgusta, a nakon završetka, most će imati šest saobraćajnih traka, dva koloseka za metro i dve pešačko-biciklističke staze.

Most dugačak 969 metara i širok 45 metara, sa pilonom visokim 200 metara, jedinstven je u Evropi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.